Urheilussa syntyy aika ajoin todellisia tilastokummajaisia ja erikoisia putkia.

Minnesota Wildilla on nyt menossa kaksi hienoa putkea. Wildin maalivahti Devan Dubnyk on pelannut kaksi nollapeliä peräkkäin ja pitänyt maalinsa puhtaana nyt 136.20 minuutin ajan.

Monin verroin kummallisempi putki liittyy täysin vastakkaisesen toimenpiteeseen, maalnitekoon.

Hyökkääjä Jason Zucker on tehnyt peräti kuusi edellistä Wildin maalia!

Zucker osui kahdesti 4–2-tappiopelissä Torontoa vastaan ja nujersi hattutempullaan Montreal Canadiensin 3–0. Viime yönä Suomen aikaa Zucker teki ottelun ainoan maalin, kun Wild kaatoi Philadelphia Flyersin 1–0.

– Toivoisin, että joku muukin tekisi välillä maalin, jos se vaan sopii, Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau vitsaili nhl.comin mukaan.

– Mutta niin kauan kuin hän tekee maaleja ja voitamme, kaikki on hyvin. Siitä on kyllä tovi, kun olen viimeksi nähnyt jonkun tekevän noin paljon maaleja putkeen, Boudreau hämmästeli.

Ihan hetkeen vastaavaa suoritusta ei tosiaan ole nähty. NHL:n ennätys saman pelaajan joukkueelleen tekemistä peräkkäisistä osumista on seitsemän. Tähän ovat pystyneet Ottawa Senatorsin Cy Denneny keväällä 1921 ja Chicago Blackhawksin Brian Noonan joulukuussa 1991, tilastopalvelu Elias Sports Bureau tietää kertoa.

Zuckerin eilinen osuma oli melkoinen onnenkantamoinen.

Matt Dumban siniviivaveto pomppasi päätylaudoituksesta maalin sivustalle, josta Zucker löi kiekon vain maalia kohti. Kiekko päätyi verkkoon Flyers-vahti Brian Elliottin kautta.

– En edes tiedä, mihin kiekko osui. Se oli vain onnekas pomppu, Zucker vähätteli.

No, mitäs tuosta, kaikki lasketaan. Erityisesti ne, joilla saadaan kaksi pistettä.

Voit katsoa Zuckerin eilisen maalin tästä linkistä.