Kun puhutaan NHL:n, ja maailman, parhaasta pelaajasta, keskittyy keskustelu nykypäivänä lähinnä Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosbyn ja Edmonton Oilersin Connor McDavidin ympärille.

Aivan liian usein käsittelemättä jääkin Ottawa Senatorsin ruotsalaiskapteeni Erik Karlsson, joka ei puolustajana ja ennen kaikkea eurooppalaispelaajana ole yhtä suosiollisessa asemassa kuin edellä mainittu kanadalaiskaksikko.

Todellisuudessa Karlsson on kuitenkin monien papereissa aivan samalla viivalla Crosbyn ja McDavidin kanssa; itse asiassa, mikäli asiasta kysytään Senatorsin päävalmentajana toimivalta Guy Boucherilta, Karlsson on kaksikkoa edellä.

Boucherin näkemys saattaa olla hieman puolueellinen, mutta se ei tarkoita sen olevan automaattisesti väärä, koska hänen perustelunsa ovat erittäin pätevät.

– Minun mielestäni hän on maailman paras pelaaja. Hänellä on käytännössä ottaen vaikutus jokaiseen asiaan – hyökkäyksiin lähtöihin, suunnanmuutospeliin, oman pään pelaamiseen, ylivoimapeliin ja hyökkäyspään pelaamiseen, Boucher paaluttaa Sportsnetille.

– Hän on tismalleen sitä, mitä hän on ja hänen läsnäolonsa on valtava. Hän ei ole pelkästään jääkiekkoilija, vaan kyse on yhtälailla kaikesta hänen ympärillään olevasta.

Boucherin heiton jälkeen toimittaja Iain MacIntyre halusi vielä varmistua asiasta ja kysyi, että puhuiko tämä nimenomaan maailman parhaasta pelaajasta vai maailman parhaasta puolustajasta.

– Minun mielestäni hän on maailman paras pelaaja, Boucher totesi toistaen itseään.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Totta kai ”crosbyt” ja ”mcdavidit” ovat maailman parhaita hyökkääjiä, ehdottomasti. Minun näkökulmastani Karlsson on maailman paras puolustaja ja mielestäni puolustajilla, heidän ollessaan kaukalossa 30 minuuttia, on jättimäinen vaikutus peliin. Siksi näen asian niin.

Karlsson on ollut alkukauden ajan poissa ja se on näkynyt ajoittain Senatorsin, joka on aloittanut kautensa kolmella voitolla ja kahdella tappiolla, pelaamisessa todella voimakkaasti. Toki joukkue on voittanut nyt kolme ottelua putkeen, uskomattomalla maalierolla 15-3.

Kanadalaisseura saikin maanantain aikana loistavia uutisia, kun selvisi, että 27-vuotias ruotsalaispuolustaja on valmis palaamaan takaisin kaukaloon Senatorsin seuraavassa pelissä viime kauden konferenssifinalistin isännöidessä Vancouver Canucksia.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.