NHL:n tämän hetkinen kenties eksoottisin pelaaja on ollut Anze Kopitar, joka on siis kotoisin ei-niin-perinteikkäästä kiekkomaasta, Sloveniasta.

Muutoinkin NHL:ssä on nähty useita eksoottisten kiekkomaiden pelaajia. Voit lukea asiasta lisää loppukesästä ilmestyneestä juttusarjastamme.

Nyt kyseiseen listaan voidaan lisätä myös Australia, sillä maa sai viime yönä historiansa ensimmäisen NHL-pelaajan. Kyseinen herra on Nathan Walker, joka edustaa Washington Capitalsia.

Sen lisäksi, että Walkerista tuli viime yönä Australian ensimmäinen NHL-pelaaja, tuli hänestä samalla ensimmäinen australialainen, joka on iskenyt maailman parhaassa kiekkoliigassa maalin.

Kyseinen osuma näki päivänvalonsa viime yön kamppailussa Montreal Canadiensia vastaan, jonka Capitals vei nimiinsä lukemin 6-1. Walker iski ottelussa Capitalsin viimeisen maalin, joka syntyi pari minuuttia ennen toisen erän päättymistä.

Walker on kansalaisuudeltaan australialainen, mutta hän on kuitenkin syntynyt Isossa-Britanniassa. Kiekko-oppinsa hän on sen sijaan ammentanut Tshekin maaperällä, jossa hän pelasi vuodet 2007-2013.

Voit katsoa videon Australian kiekkohistorian ensimmäisestä NHL-osumasta alta. Mukana myös Nathanin äidin ja muun perheen reaktiot Walkerin maaliin.

Ian Oland

@ianoland
Nathan Walker is getting credit for deflecting this goal home. It's his first career NHL goal. Aussie Aussie Aussie, Oi Oi Oi!!!

when the goal was officially announced as Nathan Walker's

Ian Oland

@ianoland
Nathan Walker's mother Ceri cries as he first takes the ice during pregame warmups