”Ei pärjää ilman Patrick Kanea” – niinpä niin, Artemi Panarin mielettömässä vireessä Columbus-debyytissään

© Kuva: Getty Images

Kun Columbus Blue Jackets ja Chicago Blackhawks järjestelivät menneen kesän suurimman vaihtokaupan, jossa maisemaa keskenään vaihtoivat Artemi Panarin ja Brandon Saad, aseteltiin ensimmäisenä mainitun ympärille välittömästi kysymysmerkkejä.

162 runkosarjaottelua, tehopisteet 61+90=151. Siinä olivat Panarinin ottelu- ja pistemäärät hänen kahdelta ensimmäiseltä NHL-kaudeltaan, jotka hän vietti Chicago Blackhawksissa.

Pistemäärät ovat hurjia ja Panarin valittiinkin ensimmäisellä kaudellaan vuoden tulokkaaksi.

Kaikesta huolimatta Panarinin taitoja alettiin epäillä, kun hänet erotettiin kesällä tutkaparistaan Patrick Kanesta, vaihtokaupan myötä. Monet nimittäin alkoivat epäillä, että ilman Kanea venäläispelaajasta ei ole missään nimessä samalle tasolle.

Toisin sanoen Blue Jacketsin GM:nä toimivan Jarmo Kekäläisen pelättiin tehneen virheen.

Mutta Kekäläinen tiesi, mitä hän halusi: hän halusi pelaajan, joka kykenee olemaan illasta toiseen se erottava tekijä kaukalossa ja joka tekee joukkueen ylivoimapelistä aiempaa vaarallisemman.

Ja sellaisen hän vaikuttaa myös saaneen. Panarin teki nimittäin tänään Blue Jackets -debyyttinsä ja hän teki välittömästi seurahistoriaa. Yksikään pelaaja ohiolaisseuran historiassa ei ole nimittäin kyennyt ensimmäisessä ottelussaan tekemään kolmea tehopistettä.

Vaan Panarin pystyi tähän. Hän oli syöttämässä Cam Atkinsonin 2-0-johtomaalin, Ryan Murrayn iskemän kolmannen osuman sekä Zach Werenskin ylivoimaosuman. Columbus siis teki maaleja – vajaaseen 32 minuuttiin peräti viisi kappaletta – ja se marssi New York Islandersin ylitse vakuuttavaan 5-0-kotivoittoon.

Samalla 25-vuotias venäläislaituri hiljensi kaikki epäilijänsä ainakin hetkeksi aikaa ja tuskinpa kenelläkään tuleekaan olemaan enää mitään sanottavaa niiltä osin, että Panarin tarvitsisi Kanea menestyäkseen.

Samat sanat voidaan sanoa myös Kanesta, joka oli viime yönä körmyyttämässä Pittsburgh Penguinsia lukemin 10-1 ja ollen ilmiliekeissä koko uuden ketjunsa voimin. Myös Panarin-kaupassa takaisin Chicagoon palannut Saad onnistui välittömästi, tehden hattutempun.

Panarinin ohella Blue Jacketsin ja Islandersin välisessä ottelussa useamman pisteen iltaa vietti ketjukaveri Alexander Wennberg (0+2). Sonny Milano ja reipas vuosi sitten Jesse Puljujärven edellä varattu Pierre-Luc Dubois puolestaan iskivät NHL-uriensa avausmaalit. Sergei Bobrovsky puolestaan piti nollat 29 torjunnallaan.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!