Connor McDavidilla jopa Wayne Gretzkyn kaltaisia piirteitä – tämä ominaisuus teki kanadalaisesta NHL-timantin

© Kuva: Getty Images

Hyökkääjä Connor McDavid häkellytti jälleen viikolla kiekkoihmisiä. Viime kaudella NHL:n runkosarjan pistepörssin tasan sadalla pinnalla voittanut kanadalaistähti takoi Edmonton Oilersin kauden 2017-18 avauspelissä upean hattutempun. Kolme maalia siivitti öljypaidat lopulta 3-0-voittoon ensimmäisessä kamppailussa.

McDavid sysäsi viime kaudella Sidney Crosbyn pistepörssin kakkoseksi, sillä tämä kanadalaistähti jäi nuoresta supersensaatiosta peräti 11 pisteen päähän. 20-vuotias sentteri kehuu maanmiestään ylväästi.

– Hän on aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kiekko näyttää olevan siellä (missä hän on), mutta se ei ole sattumaa. Se ei ole sattumaa. Haluan tehdä, kuten hän tekee, McDavid sai Crosbystä TSN:n mukaan.

Sivusto vertaa maailmanmestaruuden miehissä, alle 20-vuotiaissa ja alle 18-vuotiaissa voittanutta sentteriä Crosbyn lisäksi jopa kaikkien aikojen ehkä kovimpaan kiekkoilijaan – eli Wayne Gretzkyyn.

Ominaisuus, joka asettaa McDavidin mainittujen timanttien ja muiden suurien rinnalle on TSN:n mukaan se, että hän tunnustaa omat havaitut puutteensa.

– Palaan vain muistoihin. Muistan useimmat tapahtuneet pelitilanteet, McDavid valotti sivuston artikkelissa.

Hyvissä käsissä

Myös Edmonton Oilersin päävalmentaja Todd McLellan tietää kultakimpaleensa McDavidin vahvuudet. Vahvuudet, joista tavallaan hänen lukuisat pelilliset vahvuudet kumpuavat.

– Hän on itse itsensä motivoija. Hän oppii hänen peleistään, öljypaitojen pääkäskijä pähkäili.

Kesän 2015 ykkösvaraus on hyvissä käsissä. Ei hän yksin ole tehnyt murtoa maailman kirkkaimpien tähtien joukkoon, sillä myös taustalla on rautaisia ammattilaisia.

– Hän työskentelee osaavien valmentajien kanssa.

– He tutkivat, mitä pelissä voi tapahtua ja sitten he menevät harjoituksiin. Seuraavaksi tiedät, että hän voi suorittaa sen pelissä, McDavidia valmentava McLellan sanoi.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.


PÄIVÄN VIHJE: EDMONTON OILERS – MONTREAL CANADIENS

Jatkuuko Jesse Puljujärven ja Connor McDavidin dominointi Montrealin kustannuksella?