[text-ad]Tervetuloa NHLSuomi.comin uuteen osioon – pitkävetovihjeet. Täältä löydät vihjeet joka päivä ja yö NHL:n otteluihin. Vedonlyönnin ammattilaiset analysoivat ja perustelevat jokaisen vihjeen lukijoillemme. Mikä parasta, vihjeet eivät maksa lukijoille mitään, vaan tarjoamme palvelun ilmaiseksi uskollisille seuraajillemme.[/text-ad]

Lauantaina 7.10 klo 03.30
Dallas Stars – Vegas Golden Knights

NHL Uusi huippujännittävä NHL kausi on jälleen pyörähtänyt käyntiin. Viikonlopun yksi mielenkiintoisimmista otteluista nähdään perjantain ja lauantain välisenä yönä, kun uutta nousua hakeva Dallas kohtaa ensimmäistä virallista NHL-otteluaan pelaavan Las Vegasin.

Dallasin viime kausi meni pipariksi jo alusta alkaen. Joukkue valahti Läntisen konferenssin sarjataulukossa peräti sijalle 11, ja kuten totuttua, päästettyjen maalien keskiarvo oli umpisurkea, 3,17 maalia per ottelu. Suomalainen maalivahtiduo Kari Lehtonen – Antti Niemi saikin syntipukin roolin pieleen menneestä kaudesta, ja Antti Niemi saikin väistyä joukkueesta kauden jälkeen.

Uutta nousua on lähdetty hakemaan vanhan konkarivalmentaja Ken Hitchcockin johdolla. Hitchcock on tunnettu nimenomaan puolustuspelin nimeen vannojana, joten oletettavissa on, että Dallas irtaantuu viime vuosien peli-identiteetistään todella paljon. Ykkösvahdiksi hankittu Ben Bishop tuo uskottavuutta uudelleenrakentamiseen. Vegas Golden Knights on jännän äärellä. Alkamassa on seurajoukkueen ensimmäinen kausi maailman kovimmassa kiekkoliigassa, eikä kukaan tiedä mitä kausi tuo tullessaan.

Laajennusdraftissa pääosin koottu joukkue on sekalainen seos kokemusta sekä nuoruutta. Uskottavuutta projektille tuo kiistaton ykkösmaalivahti Marc-Andre Fleury, joka torjunee joukkueelleen tukun pisteitä alkavalla kaudella. Lisäksi James Neal ja Jonathan Marchessault ovat potentiaalisia 20-30 maalin miehiä kumpainenkin. Ehkä suurimmat haasteet ovatkin puolustuspäässä, sillä joukkueen pakisto on ns. kakkoskorin pelaajia täynnä. Joka tapauksessa jokaisella pelaajalla on iso ruutu täytettävänä.

[text-ad]🚨 NHLSuomen lukijoille HUIPPUETU: in uusille asiakkaille tarjolla riskitön 20€ NHL-veto. Lunasta etusi TÄSTÄ.[/text-ad]

Poissaolot

Molemmat joukkueet pääsevät kauden avaukseen parhailla mahdollisilla kokoonpanoillaan. Tätä kirjoittaessa loukkaantumisia ei ole tiedossa.

Arvio

Dallas Stars lähtee otteluun suosikin asemassa. Uudistettu pelifilosofia ottaa aikansa toimiakseen, mutta Ben Bishop maalilla, ja etenkin mm. Jamie Benn, Aleksander Radulov ja Tyler Seguin hyökkäyspäässä antavat projektille uskottavat kasvot.

Harjoituskaudella joukkue voitti vain kaksi peliä viidestä, mutta nyt on tosi kyseessä ja se viimeinenkin hikipisara jätetään kentälle. Vegasin harjoitusotteluissa trendi oli selvä, joukkue voitti vain yhden viidestä ottelustaan ja päästi jokaisessa ottelussaan kaksi tai useammankin maalin. Heittopussiksi joukkue ei alennu, mutta kova oppivuosi on edessä. Lähtökohtaisesti Vegasin otteluissa tullaan näkemään paljon maaleja, useimmiten vain väärässä päässä vierasjoukkueen kannalta.

VIHJEET

Dallas voittaa yli 1.5 maalilla (2.19)
Ottelussa yli 5.5 maalia jatkoaika ja voittomaalikilpailu mukaan ottaen (1.88)