Viime viikonloppuna Pittsburghissa pelattiin valtava junioriturnaus, USHL Fall Classic, jossa pelasivat kaikki juniorisarja USHL:ään kuuluvat joukkueet. Siinä samalla pelaajat pääsivät myös esittämään osaamistaan taito-osiossa.

The Athleticin toimittaja Corey Pronman oli seuraamassa otteluita tarkalla silmällä, uusien NHL-lupausten toivossa. Toimittaja kertoi, että paikalla oli yli sata kykyjenetsijää sekä NHL:stä, juniorisarjoista että yliopistoista.

Turnauksen päätteeksi Pronman listasi The Athleticin sivuille kamppailuiden kaikista potentiaalisimmat pelaajat. Listalle ylsi kaiken kaikkiaan kymmenen lupaavaa pelaaja, ja löytyipä joukosta myös yksi suomalaisnimi; Sampo Ranta.

Jos nimi ei soita kelloja, niin ei hätää. Kyseessä on nimittäin suomalaisille tuntematon pelaaja, sillä vuonna 2000 syntynyt vasen laitahyökkääjä on pelannut edellisen kerran Suomen kaukaloissa kaudella 2014-15. Tuolloin hänen seuranaan toimi TPS:n C-juniorit.

[readmore from=”suomalaiset”]

Tämän jälkeen Ranta suuntasi Sveitsiin Red Bull Salzburgin organisaatioon. Täällä hän pelasi seuran B-junioreissa, akatemiassa sekä A-junioreissa. Viime kaudella suuntana oli sen sijaan Yhdysvaltojen juniorisarja USHL ja Sioux City Musketeers. Siis se samainen joukkue, jossa myös Eeli Tolvanen ja Aapeli Räsänen kiekkoilivat kyseisellä sesongilla.

Pronmanin mukaan Ranta saattaa hyvinkin olla ensi kesän mahdollinen varaus. Hän nimittäin siirtyy ensi kaudella Yhdysvaltojen suurimmalle juniorinäyttämölle, eli yliopistosarja NCAA:han. Täällä hänen joukkueensa tulee olemaan Wisconsinin yliopisto, missä kiekkoilevat myös suomalaiset Aleksi ja Jesper Peltonen.

En ollut Rannan suurin fani, kun hän saapui esittämään taitojaan, mutta hän hän todisti minut esityksillään vääräksi. Hän luistelee todella hyvin, tekee töitä molemmissa päissä ja hänen laukausensa on loistava, sillä hän iski monia maaleja keskietäisyydeltä, mukaan lukien hattutempun ottelussa. Hänen taitotasonsa ei ollut loistava, mutta hän on kilpailullinen kiekon kanssa ja pääsee alueelle. Wisconsinin mielenkiinto häntä kohtaan todistaa sen, että hän on potentiaalinen varattava pelaaja ensi vuoden kesäkuussa.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.