NHL ei ole helppo paikka etenkään nuorille puolustajille, sen on saanut todistaa monta potentiaalista nuorta peluria, joiden taso maailman parhaaseen kiekkoliigaan ei ole vielä tarvittavalla tasolla.

Yksi tällainen on tshekkiläispuolustaja Libor Sulak, joka pelasi syksyn ajan Detroit Red Wingsin harjoitusleirin kokoonpanossa. 189-senttinen hyvin liikkuva puolustaja väläytteli kentällä ajoittain loistavia otteita, mutta hänellä ei kuitenkaan vielä riittänyt Red Wingsin vakituiseen kokoonpanoon.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Sulakilla ei ole tilillään NHL-varausta, mutta 23-vuotias päätyi tästäkin huolimatta tekemään toukokuussa kaksivuotisen sopimuksen michiganilaisseuran kanssa. Ennen tätä hän oli kuitenkin tehnyt jo kontrahdin Pelicansin kanssa.

Nyt Pelicansin kokema pettymys on paikattu, sillä Tshekin maajoukkuepuolustaja on siirtynyt lainalle lahtelaisseuraan. Asiasta kerrottiin seuran verkkosivuilla. Pelicansin urheilutoimenjohtajana toimiva Janne Laukkanen olikin onnellinen mies seuran saadessa puolustaja sittenkin riveihinsä.

– Šulák on hyvin liikkuva isokokoinen puolustaja, joka tukee aktiivisesti hyökkäyksiä ja sopii Pelicansin tämän kauden pelityyliin ja joukkueeseen täydellisesti, Laukkanen kertoi Pelicansin verkkosivuilla.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.