Kun puhutaan NHL:n kaikkien aikojen maalintekijöistä, tulee jokaisella vähänkin NHL:n historiaa paremmin tuntevalla varmasti mieleen legendaarinen Maurice Richard. Richard pelasi NHL:ssä vuosina 1942-1960 edustaen vain ja ainoastaan Montreal Canadiensia.

Montrealissa vuonna 1921 syntyneen Richardin mukaan on nimetty myös yksi NHL:n palkinnoista; Maurice ”Rocket” Richard Trophy, joka jaetaan vuosittain liigan parhaalle maalintekijälle.

Vuonna 2000 menehtynyt Richard iski omalla NHL-urallaan 544 maalia 978 runkosarjaottelussa. Pitkään hänen kokonaispisteensä, itse asiassa 57 vuoden ajan, NHL:ssä oli tilastoissa 965, mutta kuin sattuman kaupalla tämä lukema on nyt muuttunut.

[readmore from=”suomalaiset”]

Nimittäin nyt NHL:n virallinen tilastotarkastaja on huomannut 4. marraskuuta vuonna 1945 pelatusta ottelusta erään virheen; Richardille on merkattu kamppailussa syöttö, mutta tämä ei ole koskaan eksynyt NHL:n virallisiin tilastoihin.

Täten liiga on nyt päättänyt korjata vääryyden, minkä vuoksi Richardin uusi pistesaalis NHL-kaukaloista on 966 kappaletta. Hänen lähes 72 vuotta vanha syöttönsä tuli Toe Blaken maaliin.

Richard voitti urallaan komeat kahdeksan Stanley Cupin mestaruutta, ja yhden Hart Trophyn, joka hänelle ojennettiin vuonna 1947. Tilastollisesti lähin Richardin aktiivihaastaja pisteiden valossa on Henrik Zetterberg, jolla on urallaan kasassa 904 tehopistettä.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.