Toronto Maple Leafsin riveissä on nähty vuosien varrella useita pitkäaikaisloukkaantuneita pelaajia, kuten Nathan Horton, Stpehane Robidas sekä Jared Cowen. Heistä Horton on yhä seuran palkkalistoilla, kun taasen Cowenin tilanne kääntyi päälaelleen.

Seura nimittäin osti Cowenin sopimuksen ulos, vaikka mies itse väitti olleensa yhä niin pahasti loukkaantunut, ettei hän olisi voinut pelata seuran riveissä peliäkään. Riita ajautui aina välimieskäsittelyyn saakka, mutta tästä Maple Leafs poistui voittajana.

Alkutahdit oli kuitenkin lyöty, sillä monien mielestä tilanne haiskahti. Cowen antoikin koko vyyhdistä omat kommenttinsa, eivätkä ne olleet seuran kannalta kaunista luettavaa.

Cowenin jälkeen olikin sitten hyökkääjä Joffrey Lupulin vuoro kohahduttaa NHL-kansaa, sillä hän kommentoi alunperin Instagram-kuvassaan, että Maple Leafs huijaisi testeissä. Lupul kuitenkin poisti kommentin ja pahoitteli asiaa myöhemmin.

Twiitissään Lupul kertoi myös sen, että hän ei koe tarvitsevansa uutta lääkärintarkastusta, mutta vahinko oli jo tehty. NHL nimittäin päätti puuttua asiaan ja määrätä pelaajan uuteen tarkastukseen, mutta tällä kertaa yksityiselle lääkärille.

Nyt on siis täysin mahdollista, että Maple Leafs jää huijaamisesta kiinni, jos tällaista toimintaa on koskaan tapahtunut.

Jos tilanne on se, että Lupul on pelikuntoinen ja hän saa osallistua seuran peleihin, tarkoittaa se samalla myös sitä, että hänen 5,25 miljoonan dollarin cap hitinsä astuisi voimaan. Koska pelaaja on ollut tähän asti pitkäaikaisloukkaantuneiden listalla, ei cap hit ole vaikuttanut Maple Leafsin palkkakattoon.

[readmore from=”toronto-maple-leafs”]

Maple Leafs on tällä hetkellä palkkakaton yli noin 4,5 miljoonan dollarin verran. Tähän ovat kuitenkin vielä laskettuna sekä Lupulin että Hortonin cap hitit (5,3 miljoonaa dollaria), joten seura tulee joka tapauksessa pääsemään palkkakaton alle.

Samalla se kuitenkin hankaloittaa seuran tulevaa kautta, sillä jos Lupul on kuin onkin pelikuntoinen, on Maple Leafsin palkkakatto tämän jälkeen todella tiukilla.

Toki on muistettava, että mitään päätöksiä ei ole tehty vielä mihinkään suuntaan, mutta katastrofin ainekset ovat olemassa. Lupul tunnetaan toki myös suulaana puhemiehenä, joka ei juurikaan sanoissaan säästele. Tämän vuoksi on mahdollista, että Lupulin Instagram-kommentti olisi ollut vain turhautuneisuuden purkamista.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.