Puolustaja Jared Cowen varattiin NHL:ään ensimmäisellä kierroksella, kun Ottawa Senators huusi miehen lavalle kesän 2009 draftin yhdeksäntenä pelaajana. Hänen uransa alkoikin lupaavasti, mutta viimeiset vuodet ovat olleet miehelle täyttä helvettiä.

Hän nimittäin on pelannut loukkaantumisten ja koirankoppiin joutumisen vuoksi edellisen NHL-ottelunsa 2. helmikuuta, kun Senators kohtasi Pittsburgh Penguinsin. Tämän jälkeen hänen molemmat lonkkansa on operoitu, eikä tulevaisuus ole millään tavalla taattu.

Cowen kuitenkin antoi täyden lastillisen Toronto Maple Leafsin suuntaan, minne hänet kaupattiin 9. helmikuuta. Hän ei kuitenkaan pelannut seuran riveissä yhtä ainutta ottelua.

– Minä toivon, että joukkueet osoittaisivat enemmän kiinnostustaan siihen, että he haluaisivat huolehtia pelaajistaan, aivan sama mikä joukkueen tavoite on, Cowen aloitti BSN Denverin haastattelussa.

– Käytännössä he hankkivat minut ja sitten he havahtuivat siihen, että olin loukkaantunut. He eivät halunneet puuttua asiaan ja hankkiutuivat minusta lopulta eroon.

Cowen ja Maple Leafs riitaantuivat niin pahasti, että he joutuivat käyttämään kiistassaan neutraalia väliemieskäsittelijää. Maple Leafs nimittäin osti Cowenin lopulta ulos sopimuksestaan, vaikka mies kärsi vielä tuolloin omien sanojensa mukaan vammasta. NHL:ssä on kiellettyä ostaa loukkaantunut pelaaja ulos sopimuksestaan.

Asia kuitenkin päättyi pelaajan osalta surullisesti, sillä välimieskäsittelijä katsoi, että Maple Leafs ei rikkonut vyyhdissä sääntöjä.

– Koko tilanne oli täydellinen vitsi, mutta onneksi se on nyt historiaa. Se oli stressaavaa aikaa minun elämässäni, siis koko vaihtokauppa, sopimuksen ulososto, waiver-listalle joutuminen ja tieto siitä, että tarvitsen leikkauksia.

Seuraavaksi Cowen yrittää tehdä paluun NHL-kaukaloihin Colorado Avalanchen paidassa, sillä hän osallistuu seuran harjoitusleirille try out -sopimuksen turvin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.