Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Joffrey Lupul ei pelannut viime kaudella loukkaantumisen vuoksi otteluakaan ja tuoreimman tiedon mukaan hän ei läpäissyt vieläkään seuransa lääkärintarkastusta.

Vaan pitääkö tämä paikkansa? Olisiko Lupul kyennyt pelaamaan myös viime kaudella?

Paljon mahdollista, että olisi. Maple Leafs -sentteri Nazem Kadri totesi nimittäin viime kaudella, nähtyään Lupulin jäällä, tämän suorastaan lentäneen kaukalossa ja seuraavana päivänä kanadalaisseura tiedotti, ettei Lupul ole läpäissyt fyysisiä testejä.

Jos siis kyseessä olisi vakavasta vammasta kärsivä pelaaja, meno ei varmastikaan näyttäisi millään muotoa lennokkaalta.

Ja sitten tullaan kuluvaan syksyyn.

Lupul ei läpäissyt taaskaan lääkärintarkastusta ja samaan hengenvetoon Kadrin viesti oli jälleen sama: kanadalaishyökkääjän meno kaukalossa näyttää uskomattoman hyvältä.

Tätä kautta päästäänkin kaiken kruunaavaan seikkaan. Lupul nimittäin postasi itsestään valokuvan, jossa hän on lumilautailemassa. Kuvaan reagoinut fani kysyi ”miten voit olla laskettelemassa, jos et läpäissyt testejä?”. Tähän Lupul vastasi: ”En läpäissyt testejä? He huijaavat, koska kaikki antavat heidän tehdä niin.”

Lisäksi Lupul totesi Instagramissa olevansa valmis takaisin tositoimiin ja vain odottavansa puhelinsoittoa.

Sittemmin Lupul on poistanut vastauksensa, mutta siitä oli ehditty jo ottaa ennen sen poistamista kuvakaappauksia.

Toronto Bag Head

@torontobaghead
*Update*

Joffrey Lupul sustained two broken thumbs while typing these posts:

Kaikessa yksinkertaisuudessaan Lupul on täydessä pelikunnossa, mutta syystä tai toisesta Maple Leafs ei halua hänen pelaavan ja se mahdollistuu sillä, ettei häntä päästetä testeistä läpi, mikäli siis pelaajaa itseään on uskominen.

”Paljon syvempi juttu kuin vain pelkkä fyysinen kunto”

Sportsnetin asiantuntija, ja entinen NHL-maalivahti, Glenn Healey otti myös asiaan kantaa ja hän sanoi tässä kaikessa olevan paljon enemmästä kuin vain Lupulin fyysisestä kunnosta.

– Se tosiasia, että tämä juttu on levinnyt Instagramiin – tässä tarinassa on paljon enemmän tasoja. En tiedä, mikä se tarina tässä taustalla on, mutta minulle tämä on paljon syvempi juttu kuin vain pelkkä fyysinen kunto.

Toisin sanoen Healy siis näkee Lupulin ja Kadrin tavoin, että 33-vuotias laituri on pelikunnossa ja hänen pelaamattomuudessaan kyse ei ole – ainakaan pelkästään – lääkärintarkastuksista.

Mitä ilmeisimmin Lupul syyttää Maple Leafsia, puhumalla huijaamisesta, palkkakaton väärinkäytöstä. On nimittäin niin, että mikäli pelaaja laitetaan pitkäaikaistoipilaiden reserviin, hänen palkkansa ei vaikuta palkkakattoon ja siten seura voi ylittää palkkakaton ylärajan.

[readmore from=”suomalaiset”]

Healey näkeekin, että mikäli tästä on todella kyse, NHL:n pelaajayhdistys (NHLPA) ja muut 30 NHL-seuraa tulevat kolkuttelemaan hyvin nopeasti Maple Leafsin johtoportaan oven takana, eivätkä millään muotoa iloisissa merkeissä.

Sportsnetin toimittaja Chris Johnston lähti kysymään asiasta Maple Leafsin päävalmentajana toimivalta Mike Babcockilta, mutta hänellä ei ollut ainakaan omien sanojensa mukaan mitään tietoa Lupulin tilanteesta.

– En oikeasti tiedä mitään ”Lupesista”. Toivon hänellä vain kaikkea hyvää, mitä ikinä hän tekeekään.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.