Toronto Maple Leafsin tiedettiin olevan tulevaisuuden joukkue, sillä se sai nopeasti kiinni huippuvalmentaja Mike Babcockin pelikirjasta, minkä lisäksi seuran nuorukaiset ovat jopa NHL-tasolla erityistä sakkia.

Harva kuitenkaan jaksoi uskoa, että Maple Leafs nousisi jo viime kaudella pudotuspeleihin, sillä sen hyökkäyksen kärjen runko muodostui monilta osin puhtaista tulokaspelaajista. Niin vain Auston Matthews, Mitch Marner sekä William Nylander loistivat jo ensimmäisillä NHL-kausillaan.

Tuleva sesonki tuleekin olemaan Maple Leafsille viime kautta hankalampi, kun se onnistui vielä yllättämään monet joukkueet ennakkoluulottomalla tavalla. Nyt seura on jo kaikille tuttu, sillä monella on tiedossa mihin Maple Leafs on kykeneväinen.

Tätä samaa vannoi myös seuran suurin supertähti, Auston Matthews, joka kertoi asiasta haastattelussa.

– Vain 16 joukkuetta pääsee pudotuspeleihin, joten siitä ei tule helppoa. Me yllätimme kaikki viime vuonna, mutta sillä ei ole enää mitään merkitystä. Tämä on uusi kausi, joten kaikki tietävät, että meillä on tulivoimaa, eikä kukaan ota meitä enää kevyesti, Matthews kertoi Toronto Sunille.

Maple Leafs sai kesän aikana riveihinsä veteraanivahvistuksen, kun ainoastaan San Jose Sharksia aiemmin NHL-urallaan edustanut Patrick Marleau liittyi seuran vahvuuteen. Matthews onkin vakuuttunut seuran uudesta hankinnasta.

– Hän on pelannut liigassa viimeiset 19 vuotta ja pelannut aina Stanley Cupin finaaleissa saakka, joten hän tietää mitä voittaminen vaatii. Kun juttelin hänen kanssaan, hän oli todella innoissaan päästessään tänne.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.