Dallas Stars teki kesän aikana yhden vapaiden pelaajamarkkinoiden suurimmista kiinnityksistä, jollei jopa sen kaikkein suurimman, kun se hankki Alexander Radulovin riveihinsä.

Radulovin ympärillä on hänen historiansa vuoksi aina rutkasti kysymysmerkkejä, mutta palattuaan viime kaudella NHL:ään Montreal Canadiensin paidassa, hän osoitti pelaamisellaan kypsyneensä selkeästi sekä ihmisenä että pelaajana.

Venäläistähden tekeminen molempiin suuntiin oli erinomaista ja pudotuspelien avauskierroksella häntä hehkutettiin jopa sen hetken parhaaksi jääkiekkoilijaksi.

Canadiens olisi luonnollisesti halunnut pitää Radulovin riveissään ja itse asiassa hän sai tismalleen saman tarjouksen kanadalaisseuralta kuin Dallas Starsilta. Huomattavasti kevyempi verotus – ainakin oletettavasti – vei hänet kuitenkin Dallasiin viiden vuoden ja 31,25 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella.

Välittömästi sopimuksen julkitulon jälkeen NHL-piireissä alettiin pohtia yhtä kysymystä: heitetäänkö seurassa samat munat yhteen koriin ja laitetaan kasaan vähintäänkin yksi NHL:n vaarallisimmista hyökkäysvitjoista?

Vastaus tuohon kysymykseen on ”Kyllä”. Starsin päävalmentajaksi viime kauden jälkeen nimetty Ken Hitchcock nimittäin avasi seuran ketjusuunnitelmia ja hänen aikomuksenaan on NHL.com:n mukaan istuttaa Radulov Jamie Bennin ja Tyler Seguinin rinnalle.

Teksasilaisseuralla on jopa ylitarjontaa keskushyökkääjistä, pitkälti Martin Hanzalin hankinnan myötä, ja Hitchcock vahvistikin, että kokenut Jason Spezza tullaan näkemään tulevalla kaudella myös laiturin tontilla. Sen sijaan Hanzalia ei kyseisessä roolissa nähdä, sillä hän ei ole pelannut koskaan NHL-urallaan laiturina.

– Minun papereissani Martin Hanzal on keskushyökkääjä. Jasonin rooli tulee puolestaan jakaantumaan sentterin ja laiturin välille; jos peluutan häntä laidassa, tulee hän pelaamaan vasemmalla. Hän tulee pelaamaan paljon keskellä, mutta myös laidassa, Hitchcock avasi Dallas Newsille.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.