Jarmo Kekäläisen superhankinta avautui häntä kohtaan kohdistuvista epäilyistä – ”Pelaan hyvin jonkun toisen ansiosta”

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen teki todellisen jättihankinnan kesäkuussa, kun se nappasi Chicago Blackhawksin supertähti Artemi Panarinin riveihinsä. Panarin edusti keskiviikkona uutta seuraansa lehdistötilaisuudessa ensimmäistä kertaa.

25-vuotias venäläistaituri on pelannut NHL:ssä kaksi kautta – Blackhawksin paidassa vyölle kertyi 162 ottelua ja 151 tehopistettä (61+90). Nyt on hän kuitenkin täysin uudessa tilanteessa urallaan.

– Ihmiset ovat aina sanoneet, että pelaan hyvin jonkun muun ansiosta, Panarin kertoi lehdistötilaisuudessa Sportsnetille.

– Kukaan ei muista kuinka pelasin ennen NHL:ään saapumista. Olen tottunut siihen, enkä kiinnitä siihen huomiota.

”Jollain muulla” Panarin tarkoittaa luonnollisesti entistä ketjukaveriaan, supertähti Patrick Kanea.

– Myös Patrick Kane pelasi yksiä parhaista kausistaan Artemin kanssa, Kekäläinen muistutti.

Panarinin tehokkuus ulottuu myös kauas NHL:n ulkopuolelle. Vaikka mies nousi suuriin parrasvaloihin tulokaskaudellaan voittaessaan Calder Trophyn, on hän saanut päitä käännettyä jo Venäjällä pelatessaan.

Pietarin SKA:ssa kolme kautta ennen NHL:ään siirtymistä pelannut Panarin teki 108 KHL-ottelussa 46 maalia ja yhteensä 102 tehopistettä.

Mikäli Panarin rikkoo myös tulevalla kaudella 70 tehopisteen rajan, vakuuttaa hän jokaisen ettei ole vain Kanen ”tuotos”. Panarinista voi kehittyä todellinen superstara ilman kenenkään apua.

Venäläislaitahyökkääjä on tällä hetkellä uuden seuransa todellinen ykköstykki, sillä Blue Jacketsissä kukaan ei ole rikkonut 70 tehopistettä sitten Nick Folignon ja Ryan Johansenin vuodelta 2015, joista jälkimmäinen pelaa tätä nykyä Nashville Predatorsin paidassa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.


PÄIVÄN VIHJE: TAPPARA – JYP

Saako kriisissä taivaltava JYP selkäsaunan Tapparalta?