Kommentti: Apuvoimia ei enää ole – Columbuksen suomalaisvahdin on pärjättävä omillaan

© Kuva: Getty Images

Me kaikki tiedämme, että Columbus Blue Jacketsin ykkösmaalivahdin paikka on vähntään kahden seuraavan kauden ajan (sopimuksen loppuun) itseoikeutetusti Sergei Bobrovskyn. Siitä kertoo jo yksinkertaisesti se seikka, että venäläisvahti voitti jo uransa toisen Vezina Trophyn viime kaudella.

Suomalaisittain mielenkiintoa herättää kuitenkin Joonas Korpisalo. 23-vuotiasta suomalaisvahtia odottaa tulevalla kaudella ensimmäistä kertaa vakituinen kakkosmaalivahdin tontti.

Vielä viime kaudella Blue Jacketsilla oli ”hätävarana” nuori ruotsalaisvahti Anton Forsberg, mutta hän siirtyi kesäkuussa kohutussa Artemi Panarin-kaupassa Chicago Blackhawksin riveihin.

Bobrovsky joutui kantamaan suurta taakkaa viime kaudella – huippuvahdille kertyi runkosarjassa yhteensä 63 ottelua.

Päävalmentaja John Tortorella on kuitenkin sanonut, ettei halua peluuttaa ykkösmaalivahtiaan niin paljon kuin viime kaudella. Se on järkevää, sillä pudotuspeleissä Bobrovskyn juna on alkanut yskähtelemään pahasti.

14 ottelua viime kaudella ja 45 ottelua koko NHL-urallaan pelannutta Korpisaloa odottaa täten suuri vastuu. Porilaislähtöiseltä veräjänvartijalta voidaan odottaa 25-30 starttia ensi kaudella.

Ja mikäli melko huolestuttavan loukkaantumishistorian omaava Bobrovsky joutuu kauden aikana lasarettiin, mahdollisesti vielä enemmän.

Korpisalo torjui viime kaudella kiekkoja 90,5%:n tarkkuudella päästäen keskimäärin 2,88 maalia ottelua kohden. Vastuun noustessa on täysin selvää, että hänen täytyy pystyä parempaan.

NHL  FREE  AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.