Vancouver Canucksin viime kausi kertoi karua kieltä, sillä sen veteraanipelaajat epäonnistuivat tehtävässään lähes täydellisesti.

Viime kesän isoin hankinta Loui Eriksson iski 65 otteluun vain 11 maalia ja yhteensä 23 tehopistettä, minkä lisäksi Henrik ja Daniel Sedin väläyttelivät inhimillisyyttään. Toisin sanoen viime kauden aikana tuli selväksi, että veljeksillä ikä alkaa vihdoin painamaan.

Joukkueen tämänhetkinen kokoonpano muodostuu muutoinkin tällä hetkellä pitkälti ylipalkatuista veteraaneista, joten lähtökohdat kauteen eivät ole millään tavalla hyvät.

Tästä johtuen onkin aiheellista kysyä, että nähdään Vancouverissa jo ensi kaudella nuorten pelaajien esiinmarssi. Osa nuorukaisista ei ole vielä valmis NHL:n tuomiin haasteisiin, mutta osien kohdalla voidaan jo puhua siitä, että sisäänajo maailman parhaaseen kiekkoliigaan saattaa hyvinkin alkaa jo ensi kaudella.

Kenties suurin suosikki Canucksin uudeksi vakiokokoonpanon kaveriksi on Jordan Subban, joka on Nashville Predatorsin supertähti PK Subbanin veli.

22-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut edelliset kaksi kautta Canucksin farmiseura Utica Cometsissa. Hän on iskenyt molempien kausien aikana 36 tehopistettä, kun hänen pelimääränsä ovat olleet 67 ja 65.

On siis selvää, että hän on kiekollisesti lahjakas puolustaja, joka saattaa hyvinkin saada ensi kaudella mahdollisuutensa tehdä oma NHL-debyyttinsä. Tämän jälkeen kaikki on ainoastaan hänestä itsestään kiinni.

Sama kohtalo saattanee olla esimerkiksi myös suomalaispuolustaja Olli Juolevilla, jenkkilaituri Brock Boeserilla ja ruotsalaishyökkääjä Jonathan Dahlenilla.

Sen sijaan maalivahtilupaus Michael DiPietro ja ruotsalaishyökkääjä Elias Pettersson ovat vielä muutaman vuoden päässä omista NHL-debyyteistään, mutta molempien kohdalla voidaan puhua poikkeuksellisesta lahjakkuudesta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.