Sentteri Dylan Strome tietää, että hänellä on paljon aikaa pelata pitkä ja hedelmällinen NHL-ura sekä osoittaa Arizona Coyotesin tehneen oikean valinnan varatessaan hänet kolmantena nimenä vuoden 2015 varaustilaisuudessa.

Koska varaustilaisuuden kaksi ensimmäistä nimeä olivat Connor McDavid sekä Jack Eichel, aiheuttaa se luonnollisesti vertailua. Mutta Coyotes pysyy kärsivällisenä Stromen suhteen.

20-vuotias sentteri sai viime kaudella ensikosketukset NHL-kaukaloista – kanadalainen pelasi seitsemän ottelua, joissa sai tililleen yhden syöttöpisteen. NHL-kokeilun jälkeen Strome johdatti kapteenina OHL-seura Erie Ottersin mestaruuteen ja Memorial Cupin finaaliin sekä Kanadan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen hopealle MM-kisoissa.

– Mielestäni oli oikea päätös palata junioireihin viime vuonna, yhteensä 354 tehopistettä (114+240) 219 OHL-pelissä tehnyt Strome kertoi NHL.com:lle.

Coyotesin GM John Chaykan mukaan kyseinen kehityspolku oli hyväksyttävä.

– Dylan olisi voinut olla ylhäällä syvyysroolissa tai pelata laitahyökkääjänä, Chayka kertoi.

– Hänelle se olisi sopinut, mutta me emme odota häneltä sellaista. Me haluamme hänestä kokonaisvaltaisen sentterin, joka on vaikuttava jokaisella osa-alueella. Se on todella vaikea rooli pärjätä nuorella iällä. Yritämme tuoda hänet oikealla tavalla ja tehdä oikeat asiat oikeista syistä.

– Odotamme samaa tänä vuonna. Strome voi napata rosteripaikan jo preseasonin ensimmäisen ottelun jäljiltä. Uskon, että hän pelaa todella vahvan leirin.

Strome on viettänyt koko kesän Arizonassa ja kehittänyt jalkavoimaa sekä kerännyt massaa 190-senttiseen varteensa. Hän on treenannut muun muassa John Tavaresiakin opettaneen luisteluvalmentaja Dawn Braidin kanssa.

– Olen tehnyt kovasti töitä sekä kuntosalilla että jäällä ja tunnen oloni paljon voimakkaammaksi ja nopeammaksi, Strome sanoi.

– Jokaisella pelaajalla on tavoite päästä NHL:ään ja pelata siellä täysi kausi, mutta et saa mitään ilmaiseksi. Jos en todista olevani valmis, tulen pelaamaan AHL:ssä. Se saa minut todella näyttämään kykyni.

Coyotes hankki Derek Stepanin ykkössentterikseen New York Rangersista kesäkuussa, ja Christian Dvorak on oletettu kakkossentteri tehtyään 33 tehopistettä (15+18) tulokaskaudellaan. Mutta Chaykan mukaan joukkueessa on hyvin tilaa Stromelle, mikäli hän todistaa olevansa valmis.

– Kun hän saa pelinsä käyntiin, hän tulee olemaan iso sentteri joka vaikuttaa peliin monella eri tavalla, Chayka selitti.

– He ovat pelaajia, joilla voitat mestaruuksia. He ovat harvinaisia ja todella vaikeita löytää. Hänellä on niin paljon ominaisuuksia taitojen suhteen, että Dylanilla on kaikki mahdollisuudet tulla tähdeksi.

– Kun pelaajan taitojen katto on kuten hänellä, et halua tehdä mitään pilataksesi sitä. Se on liian arvokasta organisaatiolle pitkällä tähtäimellä, kun sinulla on hänenkaltaisensa pelaaja.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.