Suomen alle 20-vuotiaat kohtasivat eilen keskiviikkona Kanadan nuorukaiset World Junior Summer Showcase -harjoitusturnauksessa. Ottelu oli viihdyttävä ja maalirikas, sillä se päättyi Kanadan 5-6-jatkoaikavoittoon.

Suomen maalilla ottelussa torjui lupaava Ukko-Pekka Luukkonen, joka varattiin kesällä Buffalo Sabresiin tilaisuuden toisella kierroksella (54.). Hän oli koko varaustilaisuuden toisena varattu maalivahti, sillä ennen Sabresia vain Dallas Stars oli varannut veräjän vartijan itselleen.

Täten on siis selvää, että Luukkonen on yksi ikäluokkansa lahjakkaimpia maalivahteja. Tämä ei toisaalta näkynyt eilisessä ottelussa, sillä Luukkonen oli kaukana parhaimmastaan.

Tämän pani merkille myös entinen pelaajatarkkailija Grant McCagg, joka on työskennellyt roolissa Montreal Canadiensin palkkalistoilla.

McCagg nimittäin kirjoitti ottelun päätyttyä omalle Twitter-tililleen ei-niin-mairittelevan viestin Luukkosen osaamisesta. Twiitin tarkoituksena oli kuitenkin se, että McCagg ei ymmärrä Luukkosen korkeaa varausnumeroa.

– Olen mykistynyt siitä, kuinka Ukko-Pekka Luukkonen varattiin NHL:ään toisena maalivahtina ennen Michael DiPietroa. Hän ei vaan saa kiekkoja pysäytettyä, McCagg kirjoitti Twitterissä.

DiPietro varattiin lopulta kolmannella kierroksella Vancouver Canucksiin, joten mistään kovin tiukasta kilvasta ei kaksikon välillä voida puhua. 18-vuotias kanadalaisvahti edusti viime kaudella OHL-seura Windsor Spitfiresin riveissä, pelaten 51 runkosarjaottelua tilastoin 91,7/2.35.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.