Kun Pittsburgh Penguins menetti apulaisvalmentajansa Rick Tocchetin Arizona Coyotesille, huhut Phil Kesselin kauppaamisesta alkoivat jylläämään.

Kesselin mielestä Tocchet oli paras apulaisvalmentaja, joka hänen uralleen on osunut ja joidenkin raporttien mielestä 29-vuotias laituri ei enää sopisi joukkueeseen.

Nyt Penguinsin GM Jim Rutherford on kuitenkin laittanut stopin huhuille. Häneltä kysyttiin tilanteesta 93.7 The Fan-radiokanavan haastattelussa.

– Phil Kessel on tärkeä osa Penguinsia, Rutherford kertoi Pittsburgh Tribunen mukaan.

– Hän tuottaa paljon pisteitä. Hän tekee isoja maaleja. Hän antaa esitöitä isoihin maaleihin. Mitä enemmän vaikuttavia pelaajia sinulla on, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on voittaa.

– Sitä ei välttämättä tapahdu säännöllisesti, mutta se saattaa tapahtua tiettynä aikana esimerkiksi pudotuspelisarjan aikana, kuten Ottawa Senatorsia vastaan. Kessel teki suuren maalin 1-0-päättyneessä ottelussa (Idän konferenssifinaalin toinen ottelu).

– Hän on tärkeä. En halua istua täällä ja sanoa, ettei jotain pelaajaa tulla kaupattua jossain vaiheessa uransa. Phil on jo kaupattu aiemmin. Mutta se ei ole asia, jota odotan tapahtuvaksi.

182-senttinen ja 92-kiloinen Kessel teki menneellä kaudella runkosarjassa 70 tehopistettä (23+47) ja lisäksi pudotuspeleissä hän kerrytti pistetiliään 23:lla pisteellä (8+15).

Amerikkalaislaituri ei ole missannut peliäkään kahden Penguinsissa pelatun kauden aikana. Pingviinipaidassa Kessel on tehnyt 49 maalia ja yhteensä 129 tehopistettä. Hänen sopimuksensa kattaa seuraavat viisi kautta 6,8 miljoonan dollarin vuosiansioilla.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.