Jos Pittsburgh Penguinsilta kysyttäisiin, joutuuko menestymisestä maksamaan hintaa, vastaus olisi ehdottomasti myönteinen.

Hallitseva Stanley Cup-voittaja on menettänyt kesän aikana suuren määrän isoja nimiä – Marc-Andre Fleury napattiin Vegas Golden Knightsin toimesta ja vapaiden agenttien markkinoilta uuden seuran löysivät muun muassa Chris Kunitz, Trevor Daley sekä Nick Bonino.

Mutta pelaajien lähteminen ei ole ollut Pittsburghissa tänä kesänä pahin asia, ainakaan The Hockey Writersin toimittaja Julia Stumbauchin mukaan. Vakavinta on Penguinsin joukkueen- ja valmennusjohdon ”joukkopako” ympäri liigaa.

Suurin menetys Penguinsin johtoportaassa on tähän mennessä ollut Jason Botterill, entinen avustava GM. Tunnettu ”palkkatilaekspertti” on ollut isossa roolissa jokaisessa Penguinsin kolmesta mestaruudesta vuodesta 2009 lähtien. Botterill siirtyi Buffalo Sabresin GM:n tontille kesäkuussa.

Randy Sexton, Penguinsin entinen kykyjenetsijöiden johtaja on siirtyi Botterillin mukana Sabresin organisaatioon. Sexton on vastuussa muun muassa Matt Murrayn, Olli Määtän sekä Bryan Rustin varaamisista.

On myös mahdollista, että joukkue menettää apuvalmentajansa Rick Tocchetin. Tocchetia on viime päivinä huhuttu vahvasti Arizona Coyotesin uudeksi päävalmentajaksi ja esimerkiksi tunnetun kiekkojournalisti Elliotte Friedmanin mukaan he olisivat tällä hetkellä neuvottelemasa neljän vuoden mittaista sopimusta.

Eikä siinäkään vielä kaikki. Myös Mike Bales, joukkueen maalivahtivalmentaja on lähtenyt. Häntä saa kiittää Fleuryn Penguins-uran onnellisesta lopusta. Bales siirtyi Carolina Hurricanesin riveihin.

Mikäli Botterill ottaa mukaansa lisää johtoportaan jäseniä ja Tocchet siirtyy aavikolle, on Penguins menettänyt neljänneksen johdostaan tämän kesän aikana.

Menetykset tuntuvat voimakkaasti joukkueen sisällä. Monet lähtijöistä ovat esittäneet suurta roolia joukkueen kahdessa peräkkäisessä mestaruudessa. Kaiken lisäksi lähtijät tuovat uusille joukkueillensa sisäpiiritietoa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.