Vaikka pelaajamarkkinat ovatkin hiljentyneet varsinaisten siirtojen, vaihtokauppojen ja vapaiden pelaajien kiinnitysten osalta, jatkosopimusrintamalla tapahtuu koko ajan.

Kerroimme aiemmin, että Alex Galchenyuk, jota pidettiin yhtä varmimmista maisemanvaihtajista, solmi jatkosopimuksen Montreal Canadiensin kanssa ja vieläpä melkoisella palkankorotuksella.

Se ei kuitenkaan jäänyt ainoaksi tapahtumaksi jatkosopimusrintamalla, sillä asialla oli monia muitakin seuroja. Seuraavassa teemme katsauksen, mitä kaikkea markkinoilla tapahtui.

Toronto Maple Leafs

Kanadalaisseura, joka kohahdutti NHL-kansaa pari päivää sitten Patrick Marleau’n sopimuksella, siirsi katseensa jatkosopimusrintamalle. Seura nimittäin tiedotti tehneensä peräti nelivuotisen sopimuksen hyökkääjä Zach Hymanin kanssa.

Sopimuksen yhteisarvo on 9 miljoonaa dollaria, joten 25-vuotiaan hyökkääjän keskiarvollinen vuosipalkka tulee olemaan 2,25 miljoonaa dollaria. Sopimus on todella fiksu veto Maple Leafsin GM:ltä Lou Lamoriellolta, sillä kanadalaispelurissa on paljon potentiaalia ja nyt hän on kiinnitetty seuraan pitkäksi aikaa edullisella hintalapulla.

Hyman pelasi vaahteranlehtipaidassa viime kaudella 82 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 10+18=28. Pudotuspeleissä hän esiintyi kuusi kertaa, pistein 1+3.

New York Rangers

Manhattanilaisseura oli vaarassa menettää Jesper Fastin laajennusdraftissa Vegasiin, mutta Golden Knights päätti varata – monien yllätykseksi – Oscar Lindbergin, jonka se kiinnitti aiemmin tällä viikolla kaksivuotiseen jatkosopimukseen.

Niinpä Rangers kävi tuumasta toimeen ja 25-vuotiaan Fastin kanssa kolmivuotisen ja vuositasolla 1,85 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

Aivan, kuten Hymanin ja Maple Leafsin kohdalla, myös Fastin sopimus oli varsin fiksu veto Rangersin GM:ltä, Jeff Gortonilta. Nuori ruotsalaishyökkääjä on nimittäin tehnyt viimeisen kahden kauden aikana 147 runkosarjaotteluun pisteet 16+35=51 ja päättyneen kauden pudotuspeleissä hän oli erityisen kovassa vedossa, iskiessään 12 otteluun tehot 3+3.

Tampa Bay Lightning

GM Steve Yzerman teki aiemmin tällä viikolla jatkosopimuksen lupaavalle puolustajalleen Slater Koekkoekille, mutta vielä tärkeämpänä diilinä hänen papereissaan oli Jake Dotchinin jatko.

Niinpä Yzerman iski 23-vuotiaan isokokoisen kanadalaispuolustajan kouraan kaksivuotisen jatkopahvin, joka on yhteisarvoltaan 1,625 miljoonaa dollaria. Sopimus on varsin edullinen ja Dotchinin potentiaali on korkea.

Dotchin nousi kesken viime kauden Tampa Bay Lightningin NHL-miehistöön ja iski joukkueen alakerrassa 35 runkosarjaotteluun tehot 0+11. Kaiken kukkuraksi hänen tehotilastonsa oli +10 ja pelaaminen nuoreksi puolustajaksi erittäin kypsää.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.