Montreal Canadiensin yhdysvaltalaishyökkääjä Alex Galchenyuk roikkui läpi kevään ja alkukesän siirtohuhuissa, mutta lopulta kanadalaisseuralla ei ollut varaa menettää häntä.

Galchenyuk oli esimerkiksi mediajätti TSN:n listalla pitkään yksi varmimmista kaupattavista.

Kaikki muuttui lopullisesti siinä vaiheessa, kun Canadiens menetti Alexander Radulovin vapaiden pelaajamarkkinoiden kautta Dallas Starsiin. GM Marc Bergevinille ei jäänyt juurikaan vaihtoehtoja, vaan pitääkseen hyökkäysosastonsa edes entisellä tasolla, hänen oli pakko iskeä Galchenyukin kouraan jatkosopimus.

Luonnollisesti 23-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä, joka kasvoi Venäjällä, muutti Yhdysvaltoihin 15-vuotiaana ja omaa valkovenäläiset vanhemmat, otti kaiken irti sekä tilanteesta että Connor McDavidin sopimuksen määrittämistä markkinoista, sillä hänen kouraan lyötiin kolmivuotinen jatkosopimus, joka on yhteisarvoltaan 14,7 miljoonaa dollaria.

Galchenyuk ei siis pelkästään vain jäänyt Montrealiin, vaan hän ansaitsi itselleen 2,1 miljoonan dollarin palkankorotuksellaan lähes kaksinkertaisen vuosipalkan. Tästä eteenpäin hänen sopimuksensa on huokeat 4,9 miljoonaa dollaria kautta kohti.

Kaudella 2015-16 Galchenyuk vaikutti ottaneensa ensimmäiset kunnon askeleet todelliseksi huippupelaajaksi, kun hän iski 82 runkosarjaotteluun upeat tehot 30+26=56. Päättynyt kausi osoitti kuitenkin jälleen hänen ailahtelevaisuutensa, vaikka hän itse asiassa petrasi ottelukohtaista pistekeskiarvoaan.

Toimittajan sana:

Canadiensin osalta kesä ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, sillä vaikka seura hankkikin hyökkäykseensä Jonathan Drouinin ja alakertaansa Karl Alznerin, samalla muille maille lähtivät Radulov ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä myös Andrei Markov.

Toisin sanoen joukkue ei suoranaisesti heikentynyt, eikä vahvistunut, vaan se pysyi hyvin pitkälti ennallaan, vaikkakin vähän muuttuneena.

Tämä oli itse asiassa se tilanne, mitä Montrealissa ei missään nimessä toivottu. Joukkueen identiteetti on ollut nimittäin pitkään täysi mysteeri, eikä tuota mysteeriä saatu ratkaistua vieläkään.

Unohtaa ei sovi myöskään Carey Pricen valtavaa jatkosopimusta, joka takaa hänelle jatkossa peräti 10,5 miljoonan dollarin vuositienestit. Sitäkään ei siis varsinaiseksi onnistumiseksi voi sanoa, sillä moisen summan iskeminen maalivahdin kouraan on todella kyseenalainen ratkaisu.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.