Tampa Bay Lightning tiedotti maanantaina allekirjoittaneensa yksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Slater Koekkoekin kanssa.

Floridalaisseuran osalta vapaat pelaajamarkkinat alkavat olla paketissa ja salamapaitojen merkittävimmät kiinnitykset olivat nelinkertainen Stanley Cup -voittaja Chris Kunitz sekä New York Rangersista ulos ostettu konkaripuolustaja Dan Girardi.

Lisäksi, jo aiemmin kesän aikana, Yzerman läikytti vettä, kun hän kauppasi Jonathan Drouinin Montreal Canadiensiin ja sai vastineena huippulupaavan puolustajan Mikhail Sergachevin.

Lupaavista puolustajista puheenollen, Lightning käynnisti tänään nuorten pelaajiensa kiinnityksen.

Yzerman nimittäin iski 23-vuotiaan Koekkoekin, joka on seuran ykköskierroksen varaus (#10) vuodelta 2012, yksivuotisen ja 800 000 dollarin arvoisen yksisuuntaisen sopimuksen. Koekkoek pelasi vielä valtaosan viime kaudesta AHL:ssä, mutta NHL-otteluitakin kertyi 29 kappaletta, tehoin 0+4.

Seuraavana onkin sitten vuorossa Jake Dotchinin vuoro ja häntä pidetään seurassa vielä Koekkoekiakin suurempana lupauksena. 23-vuotias isokokoinen kanadalainen esiintyi päättyneellä kaudella 35 NHL-ottelussa ja onnistui niissä erinomaisesti, iskiessään tehot 0+11 ja merkkauttaen tehotilaston +10.

Yzermanin osalta tämän kesän suurin urakka on kuitenkin edelleen edessä: Ondrej Palat ja Tyler Johnson ovat nimittäin edelleen ilman jatkosopimuksia.

Lightningilla on tällä hetkellä palkkakattonsa alla tilaa hieman vajaat 14 miljoonaa dollaria, joten peli menee tiukaksi, mutta kunhan Yzerman on saanut Dotchinin, Palatin ja Johnsonin allekirjoitukset jatkosopimuspapereihin, alkaa ensi kauden joukkue olla kasassa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.