Kun Pittsburgh Penguins palaa ensi kaudella katsomaan toisen perättäisen mestaruusviirin nostamista kotihallin kattoon, puuttuu rivistä erityisesti kaksi todella merkittävää pelaajaa.

Niinhän sitä sanotaan, että voittavaakin joukkuetta täytyy muuttaa.

Tuo sanonta pätee tällä hetkellä erinomaisesti Pittsburgh Penguinsiin, joka on voittanut viimeiset kaksi Stanley Cupia. Joukkueesta lähtivät nimittäin sellaiset nimet kuin Marc-Andre Fleury, Chris Kunitz, Trevor Daley ja Ron Hainsey.

Edellä mainittu pelaajalista ei ole millään tavalla korvaamaton, kun katsotaan puhtaasti pelillisiä ominaisuuksia, mutta muuttuivatko joukkueen synergiat liikaa?

Ennen kaikkea katseet suuntautuvat kaksikkoon Fleury & Kunitz.

Heistä Fleurya on kutsuttu käytännössä ottaen jokaisen Penguins-pelaajan, kuten myös GM Jim Rutherfordin toimesta, jopa kaikkien aikojen parhaaksi joukkuekaveriksi, mitä tulee kaikkiin joukkuelajien ammattilaissarjoihin. Kunitz on puolestaan voittanut Pittsburghissa kolme Stanley Cupia ja ollut joka kevät isossa roolissa ratkaisuhetkillä.

Kyse on siis puhtaasti siitä, että millainen Penguinsin pukukoppi on jatkossa.

Kun kaksi näin merkittävää hahmoa katoaa joukkueesta, se saattaa tehdä isoja asioita joukkueen sisäiseen kemiaan ja sitä kautta heijastua suoranaisesti myös kaukalon tapahtumiin.

Siitä ei ole jatkossakaan kahta sanaa, että kykeneekö Penguins taistella myös jatkossa Stanley Cupista, mutta samaan aikaan joukkueella ei ole enää Fleurya ilostuttamassa niillä kaikkein vaikeimmillakin hetkillä koko pukukoppia tai Kunitzia nousemassa rooliin, kun taistellaan jääkiekkomaailman suurimmasta asiasta, Stanley Cupista.

Samaan aikaan on myös muistettava se, että kun joukkueeseen tulee uutta verta, saattaa se olla myös positiivinen asia, sillä voitonjano on uusilla pelaajilla kovempi kuin koskaan.

Kaiken kaikkiaan Penguins on kuitenkin mielenkiintoinen seurattava tulevalla kaudella, sillä jotain joukkueessa on kahden suuren persoonan lähdettyä muuttunut pysyvästi.

Onko se sitten positiiviseen vai negatiiviseen suuntaan? Sitä ei tiedä kukaan, mutta esimerkiksi Sidney Crosby menetti ympäriltään kaksi läheistä ystävää ja henkisesti se on ihmiselle todella kova paikka.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.