NHL Suomi tarjoaa maamme kattavimman paketin kesäkuun 23.-24. kesäkuuta Chicagossa järjestettävään NHL:n vuoden 2017 varaustilaisuuteen.

Tiedot

Syntymäaika: 10.08.1999, London, ON (CAN)
Pituus: 180 cm
Paino: 83 kg

Pelipaikka: Keskushyökkääjä
Kätisyys: Oikea

NHL Suomen näkemys

Nicholas Suzuki on pelintekijä, jota ylenkatsotaan valitettavan usein hänen pienen kokonsa vuoksi. Todellisuudessa kyseessä on potentiaalinen ryöstö ensimmäisen kierroksen loppupuolen osalta, sillä Suzuki on äärimmäisen vahva hyökkäyspään pelaaja, oli vastassa sitten kuka tahansa. Hänen suorituksensa eivät juuri koskaan heittele ja kyse on siis tasonsa erinomaisesti pelistä toiseen ylläpitävästä pelaajasta.

Suzuki on kaiken kaikkiaan äärimmäisen ahkera pelaaja, jolta ei virta lopu missään vaiheessa. Hän on myös erittäin fiksu pelaaja, jonka päätöksenteko on nopeaa. Hän omaa myös erinomaisen tasapainon, mikä tekee hänen horjuttamisestaan fyysisellä pelillä erittäin haasteellista.

Parasta tämän oikealta ampuvan kanadalaissentterin kohdalla on kuitenkin se, että samassa paketissa yhdistyy sekä huikea taitotaso, todella vauhdikas luistelu, uskomaton pelikäsitys sekä periksiantamattomuus ja tunnollisuus. Ainoa miinustekijä on hänen fyysinen pelinsä, mutta kyseessä onkin yksi koko varaustilaisuuden nuorimmista pelaajista, joka tulee varmasti ottamaan vielä lisää kokoa.

-Marko Ollonqvist

Ennakkokaavailut

Future Considerations: #19
Hockeyprospect.com: #18
ISS Hockey: #11
McKeen’s Hockey: #16

Tilastot

Kausi 2016-17:

Owen Sound Attack (OHL)
65 runkosarjaottelua | 17 pudotuspeliottelua
45+51=96 | 8+15=23

Kausi 2015-16:

Owen Sound Attack (OHL)
63 runkosarjaottelua | 6 pudotuspeliottelua
20+18=38 | 2+0=2