Buffalo Sabres koki menneellä kaudella jälleen yhden pettymyksen, kun se jäi omassa divisioonassaan viimeisten joukkoon.

Menestymättömyyteen reagointiin kovin ottein, sillä niin päävalmentaja Dan Bylsma kuin GM Tim Murray saivat lähteä. Tätä ennen Jack Eichel oli arvostellut kovin sanoin Bylsmaa, ja totesi, että mikäli Bylsma jatkaa, hän ei tee jatkosopimusta seuran kanssa.

Vaikka virallisesti tätä ei pidettykään potkujen syynä, niin vain päiviä tästä, Bylsma ja Murray saivat lähteä.

Sabres aloittikin välittömästi uuden GM:n ja päävalmentajan etsimisen, ja ainakin GM:n paikalla on nyt löydetty tarpeeksi pätevä mies. Seura nimittäin ilmoitti, että se on palkannut Jason Botterillin uudeksi GM:ksi.

– Olemme todella innoissamme toivottaessamme Jason Botterillin Buffalo Sabresin perheeseen. Jasonin jääkiekkotietämys, kokemus varaustilaisuuksista ja pelaajien kehittämisestä sekä hänen lähestymisensä valmennustehtäviin nousi esille haastattelujemme yhteydessä, seura kertoo virallisessa tiedotteessaan.

– Jason on rakentanut vankan maineen johtajana, joka on yhteydessä vahvasti pelaajien ja valmennuksen kanssa. Olemme luottavaisia, että hänellä on positiivinen vaikutus organisaatioomme, ja että hän auttaa meidät pääsemään lopulliseen tavoitteeseemme.

Vahvaa työtä AHL:ssä

Botterill on entinen Sabres-pelaaja, mikä oli yksi seuran toiveista uuden GM:n palkkaamisessa. 40-vuotias Botterill pelasi uransa kolme viimeistä kautta Sabresin organisaatiossa, jossa hän myös lopetti oman peliuransa.

Botterill on työskennellyt aikaisemmin pitkään Pittsburgh Penguinsin organisaatiossa, sillä hän toimi AHL-seura Wilkes-Barre/Scrantonin GM:nä. Hän muun muassa palkkasi aikoinaan seuran päävalmentajaksi Mike Sullivanin, josta tuli myöhemmin Penguinsin pääkäskijä.

Botterill on toiminut viimeiset vuodet Penguinsin apulais-GM:nä. Hän oli pestissä jo silloin, kun Ray Shero sai väistyä GM:n paikalta ja Jim Rutherford nousi hänen tilalleen.

Botterillin aikana Wilkes-Barre/Scrantonista on noussut useita pelaajia Penguinsin miehistöön, kuten Conor Sheary, Bryan Rust ja Jake Guentzel.