MM 2017: Ruotsin tähtiskermä yllättävissä vaikeuksissa – NHL-järkäle hurmasi hurjilla taklauksillaan

© Kuva: Getty Images

KÖLN. Ruotsalaispakki Alexander Edler oli elementissään heti Ruotsin avausottelussa MM-kisoissa.

Isokokoinen Vancouver Canuckin pakki heti venäläisiä seinille useammalla kovalla pommillaan. Edleriltä nähtiin pelin aikana vähintään kolme koko turnauksen koostevideoille mahtuvaa jättipommia.

Upeat taklaukset eivät jättäneet lopulta hyvää mieltä, kun Venäjä kaatoi huolimattoman Ruotsin rangaistuslaukausten jälkeen maalein 2-1. Tre Kronor voi syyttää tappiostaan itseään – joukkue muni vahvan avauserän jälkeen ottelun itseltään.

– Huomasi, että tämä oli ensimmäinen peli. Meillä on muutama treeni vasta alla, joten homma ei lähtenyt heti rullaamaan. Mutta oli tässä myös paljon hyvää, Edler huokasi NHL Suomelle.

Henkilökohtaisesti oma peli maistui. Edler pelasi isossa roolissa, jyräsi ja teki myös kiekollisesti oikeita ratkaisuja.

– Peli tuntui heti hyvältä. Taklaan aina mielelläni, jos on paikka. En halua pelkästään jahdata vastustajia, mutta jos paikka tulee, nautin fyysisestä pelistä, Edler summasi.

Ruotsi nousee vielä

Tappiosta huolimatta Edler on luottavainen Ruotsin iskukyvystä. Varsinkin avauserässä Tre Kronor hallitsi peliä mielin määrin. Vaisu kolmaserä päästi venäläiset vasta kunnolla peliin mukaan.

– Aloitimme hyvin, mutta pelasimme kolmannen erän surkeasti. Annoimme heille tilaa emmekä uskoneet omaan peliimme tarpeeksi, Edler harmitteli.

Ruotsilla on kasassa kenties yksi kovimpia MM-kisajoukkueita. 15 NHL-miehen vahvistama joukkue taistelee tosissaan Edlerin mukaan kullasta.

– Meillä on paljon lahjakkuutta joukkueessa sekä hyvät maalivahdit. Ensimmäinen peli pitää aina unohtaa nopeasti – tässä on vielä pitkä turnaus edessä, kokenut pakki lisäsi.

Ilari Isotalo, Köln
Twitter: @IlariIsotalo