Pohjois-Amerikassa nähdään ensi yönä todella mielenkiintoinen arvonta, kun ensi kesän varaustilaisuuden 1. varausvuoron haltija selviää.

Käytännössä ottaen ensimmäisen vuoron kohdalla voidaan puhua Nolan Patrickista, sillä hän on ollut koko vuoden ajan – loukkaantumisistaan huolimatta – ykkösnimi jokaisella mahdollisella listalla.

Näin on myös tällä hetkellä, sillä kaikki suurimmat scouttaustoimistot ovat rankanneet kanadalaishyökkääjän ykköseksi ja hänen suurimmaksi haastajaksi viimeistään kuluvan kauden mittaan nousseen sveitsiläisen Nico Hischierin kakkoseksi.

Mutta mihin seuroihin esimerkiksi kyseinen kaksikko tulee ensi kesänä matkaamaan?

Koska heitä pidetään siis lähtökohtaisesti satavarmasti ykkös- ja kakkosvarauksina, tulee heidän kohtalo ratkeamaan ensi yönä, kun NHL arpoo varausjärjestyksensä ensi kesän Draftiin.

Kaikkein suurimmat todennäköisyydet ykkösvuoron voittamiseen omaa umpisurkean kauden pelannut Colorado Avalanche. Sen prosentuaalinen todennäköisyys on nimittäin 18 prosenttia.

Kaikkein heikoimmassa asemassa, tietenkin pudotuspelijoukkueita lukuun ottamatta, sillä niillä ei ole edes teoreettisia mahdollisuuksia, on ensimmäisenä joukkueena pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt New York Islanders. Brooklynilaisseuran todennäköisyys on alle prosentin.

Tänä vuonna mukana on myös ensimmäistä kertaa NHL:n uusi laajennusseura Vegas Golden Knights, jolle on taattu samanlaiset todennäköisyydet ensimmäisen varausvuoron suhteen kuin runkosarjan kolmanneksi heikoimmalle joukkueelle, Arizona Coyotesille.

Tässä kaikkien seurojen todennäköisyydet:

Colorado Avalanche (18,00 %)
Vancouver Canucks (12,10 %)
Vegas Golden Knights (10,30 %)
Arizona Coyotes (10,30 %)
New Jersey Devils (8,50 %)
Buffalo Sabres (7,60 %)
Detroit Red Wings (6,70 %)
Dallas Stars (5,80 %)
Florida Panthers (5,40 %)
Los Angeles Kings (4,50 %)
Carolina Hurricanes (3,20 %)
Winnipeg Jets (2,70 %)
Philadelphia Flyers (2,20 %)
Tampa Bay Lightning (1,80 %)
New York Islanders (0,90 %)