Shea Weber Montrealin salainen ase – saattaa ratkaista Carey Pricen ja Alexander Radulovin kohtalon

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin ehdottomiin avainpelaajiin lukeutuvista nimistä Alexander Radulovin sopimus on katkolla tänä kesänä, kun taas Carey Pricen sopimus umpeutuu ensi kauden jälkeen.

Kanadalaisseuran GM:nä toimivalla Marc Bergevinillä onkin olemassa melkoisen raskaat neuvottelut edessään. Sekä Price että Radulov haluavat jatkaa Montrealissa, mutta molemmilla pelaajilla on edessään melkoinen palkankorotus.

Radulov nautti päättyneellä kaudella 5,75 miljoonan dollarin vuosipalkasta, mutta koska hänen sopimuksensa oli vain vuoden mittainen, odottaa häntä nyt erinomaisesti sujuneen kauden päätteeksi pitkä ja rahakas jatkosopimus, joko Montrealissa tai jossain muualla.

Pricen sopimus on puolestaan vuositasolla arvoltaan 6,5 miljoonaa dollaria. Myös häntä siis odottaa entistä arvokkaampi sopimus ja miehen uuden palkan uskotaankin liikkuvan samoissa lukemissa NHL:n parhaiten palkatun maalivahdin, Henrik Lundqvistin kanssa. Ruotsalaisvahdin vuosipalkka on 8,5 miljoonaa dollaria.

Bergevinillä saattaa olla neuvottelujen suhteen käsissään kuitenkin melkoinen valttikortti, viime kesänä seuraan hankitun Shea Weberin muodossa. Hän nimittäin tunsi Montrealiin saapuessaan ainoastaan kaksi pelaajaa – Pricen ja Radulovin – ja hän on hyvä ystävä molempien kanssa. Price oli entuudestaan tuttu Kanadan maajoukkueesta ja Radulov puolestaan ajoilta Nashville Predatorsissa.

Weber tulee matkamaan seuraavan parin viikon sisällä yhdessä Pricen kanssa kotiseuduilleen ja edessä odottavan lennon aikana kokenut kanadalaispelaaja aikookin keskustella joukkuekaverinsa kanssa jatkosopimuksesta.

– Ehdottomasti tulemme keskustelemaan siitä. Emme ole vielä puhuneet siitä, mutta ylipäätään keskustelemme paljon asioista. Se tulee varmasti puheenaiheeksi, mutta luultavastikaan en tule kertomaan teille siitä, mitä me puhumme, Weber paaluttaa NHL.com:lle.

– Hän on yksi syy sille, että haluan olla täällä. Haluat parhaat pelaajat (samaan joukkueeseen kanssasi) ja hän on paras pelaajamme. En näe siis mitään syytä sille, miksi en haluaisi pelata hänen kanssaan.

Weberillä itsellään on nykyistä sopimustaan jäljellä vielä kahdeksan vuoden ajan, joten häneltä irtosikin mielenkiintoinen ehdotus.

– Tehdään myös hänelle kahdeksan vuoden sopimus. Eikös se ole nykyisin se raja? Kahdeksan vuotta? Joten kiinnitetään hänet kahdeksaksi vuodeksi.

Tunne ehdottomasti molemminpuolinen

Siinä, missä esimerkiksi Price on Weberille yksi tärkeimmistä joukkuekavereista Montrealissa, tilanne on sama myös toisinpäin.

– Minun ei tarvitse miettiä niin paljon, mihin jätän irtokiekot, kun hän on kaukalossa. Hän sijoittuu aina oikein.

– Monikaan ei näe näitä pieniä yksityiskohtia. Ihmiset kiinnittävät usein huomiota maaleihin, taklauksiin ja ylipäätään isoihin tapahtumiin (kaukalossa). He eivät näe niitä pieniä juttuja.

Price ilmoittikin heti kauden jälkeen haluavansa jatkaa NHL-uraansa vain ja ainoastaan Montrealissa ja Weberillä uskotaankin yleisesti olleen ainakin jonkinasteinen vaikutus tähän.

Myös Radulovin, joka teki debyyttikaudellaan Canadiens-paidassa 76 runkosarjaotteluun pisteet 18+36 ja loisti kuudessa pudotuspeliottelussa joukkueen tehokkaimpana pelaajana tehden kaksi maalia ja antaen viisi maaliin johtanutta syöttöä, jatkosopimus on lähes yhtä tärkeä maalinteko-ongelmista jo useamman kauden kärsineelle kanadalaisseuralle.

Aivan, kuten Pricen kohdalla, Weberillä uskotaan olevan merkitystä myös venäläishyökkääjän jatkon osalta.

– Weber on ennen kaikkea pitkäaikainen ystäväni ja hän oli itse asiassa se kaveri, joka auttoi minut saapumaan tänne. Olen kiitollinen hänelle ja nautin hänen kanssaan pelaamisesta.

– Toivottavasti siis saamme asiat toimimaan ja voin jatkaa täällä.

Aiemmin keväällä ilmenneiden huhujen mukaan Radulov vaatisi jopa kahdeksan vuoden mittaista jatkosopimusta, mutta ne huhut on kiistetty miehen itsensä toimesta. Hockey Night in Canadan mukaan Radulovin uskotaan todellisuudessa hakevan kuusivuotista jatkopahvia, joka liikkuisi vuositasolla 4,5-5 miljoonan dollarin välimaastossa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!