Edistyneisiin tilastomenetelmiin erikoistunut, ja sitä kautta erilaisia urheiluun perustuvia ennakkoja tekevä, SportsLine paljasti analyysiensa perusteella tulevan Stanley Cup -voittajan nimen.

Tai itse asiassa aivan suoraan se ei asiaan ottanut kantaa, vaan se antoi kaksi joukkuetta, joista toinen tulee voittamaan jääkiekkomaailman himoituimman pystin.

Yli 10 000 simulaation perustuvien tulosten mukaan voittaja tulee Itäisestä konferenssista ja tarkalleen ottaen toisen kierroksen potentiaalisesta otteluparista Washington Capitals – Pittsburgh Penguins.

– Mikäli Caps onnistuu päihittämään Toronton ja Pens hoitaa Columbuksen, tulemme näkemään eeppisen näytöksen Itäisen konferenssin semifinaaleissa, SportsLinelta todetaan.

– SportsLinen ennakointimalli simuloi pudotuspelit yli 10 000 kertaa ja sen mukaan Caps-Pens-sarjan voittaja tulee voittamaan Stanley Cupin. Simulaatioissamme Capitals tulee voittamaan Cupin 24,6 prosentin todennäköisyydellä ja Penguins seuraa kakkosena 23,3 prosentilla.

Capitalsia on pidetty viime vuosina yhtenä suurimmista mestarisuosikeista, ja ennen kaikkea huikean viime kauden runkosarjan jälkeen sen uskottiin juhlivan seurahistoriansa ensimmäistä Stanley Cup -voittoa. Tuolloin ylittämättömäksi esteeksi osoittautui kuitenkin juuri Penguins, jonka vauhtikiekko johti pennsylvanialaiset aina mestareiksi saakka.

SportsLinen todennäköisyydet:

Washington Capitals, 1/4
Chicago Blackhawks, 1/4
Pittsburgh Penguins, 1/8
Anaheim Ducks, 1/10
New York Rangers, 1/10
Columbus Blue Jackets, 1/10
Minnesota Wild, 1/10
Edmonton Oilers, 1/12
Montreal Canadiens, 1/14
San Jose Sharks, 1/14
Boston Bruins, 1/20
Calgary Flames, 1/25
St. Louis Blues, 1/25
Toronto Maple Leafs, 1/30
Nashville Predators, 1/30
Ottawa Senators, 1/40