Patrik Laine sai vihdoin huokaista helpotuksesta – ”En ole saanut palkintoa”

© Kuva: Getty Images

Patrik Laineen pelit ovat etenkin viime aikoina menneet kohtalaisen hyvin, mutta tulos on uupunut lähes täysin. Esimerkiksi maaliskuun 13 ottelua tuottivat vain tehot 3+2, joten paremminkin olisi voinut mennä.

Huhtikuun ensimmäinen ottelu viime lauantaina tuottikin sitten jo syöttöpisteen, joten kuun alku oli lupauksia herättävä. Siihen päälle vielä pieni taukoa peleistä, ja viime yönä sitten räjähti: Laine iski nimittäin kaksi maalia St. Louis Bluesin verkkoon.

– Tämä tuntuu hyvälle. Olen pelannut hyvin viimeisten otteluiden aikana, mutta en ole saanut vain palkintoa. Nyt sain niitä kaksi ja olen todella iloinen siitä, Laine iloitsi NHL:n verkkosivuilla.

Heikko maaliskuu tarkoitti Laineen kohdalla myös sitä, että parhaalle tulokkaalle jaettava Calder Trophy on auttamatta karkaamassa nyt kilpakumppani Auston Matthewsille.

Suomalaisen ei kuitenkaan tarvitse olla missään nimessä kauteensa pettynyt, sillä 18-vuotiaana eurooppalaisena 36 maalia ja yhteensä 64 tehopistettä 71 otteluun on enemmän, kuin hyvin.

Jets tulee pelaamaan kaudella vielä kaksi ottelua, minkä jälkeen kanadalaisseura painelee viettämään kesälomaa.