Jokainen jääkiekkoa seuraava ihminen tietää, kuka on Erik Karlsson. Useat heistä ovat myös tietoisia siitä, että Karlssonin avut etenkin kiekollisena puolustajana ovat auttamatta aivan maailman kärkiluokkaa.

Tälläkin kaudella pian 27 vuotta täyttävä ruotsalaispuolustaja on onnistunut kaikessa hiljaisuudessaan iskemään 68 otteluun 13 maalia ja yhteensä 62 tehopistettä.

Etenkin Senatorsin GM:nä toimiva Pierre Dorion on äärimmäisen tyytyväinen miehen otteisiin, eikä hän säästellyt kehuissaan lainkaan.

– Erik on dynaaminen pelaaja. Olen onnekas saadessani katsoa hänen pelaamistaan noin 75 kertaa kauden aikana. Haastan jokaisen tästä liigasta nimeämään viihdyttävämmän pelaajan tai puolustajan, kuin hän, Dorion ylisti Sportsnetille.

Oman pään pelaaminen yhä vain paranemaan päin

Yleinen uskomus Karlssonin suhteen on se, että hän ei osaa puolustaa. Tämä ei luonnollisestikaan pidä paikkansa, sillä ruotsalainen on kiekottomana erinomainen sijoittumaan ja katkomaan syöttölinjoja.

On myös mainittava hänen maaginen käsi-silmä-kordinaationsa, jonka myötä hänen pelisilmänsä hakee vertaistaan – sekä kiekon kanssa että ilman.

Karlsson on kuitenkin petrannut tällä kaudella puolustuspäässä myös tilastojen valossa. Tästä vahvaa kieltä kertoo etenkin se, että hän johtaa koko NHL:n blokattuja laukauksia. Mies on hypännyt kiekon eteen nimittäin komeat 185 kertaa.

Se on 17 enemmän, kuin kakkosena olevalla Calvin de Haanilla, joka on pelannut yhden ottelun ruotsalaista enemmän.

Esimerkiksi viime kaudella Karlssonin blokatut laukaukset 82 ottelun jälkeen oli 175 kappaletta. Ja sattumaa tai ei, majailee Senators tällä hetkellä Atlantin divisioonan kakkossijalla.