NHL:ssä ollaan nähty viime aikoina harvinainen näky, sillä Alexander Ovechkin on kärsinyt pitkästä maalittomasta putkesta. Venäläistähti oli kaiken kaikkiaan jopa 10 ottelua ilman täysosumaa, mikä oli hänen NHL-uransa pisin maaliton putki.

Hyvin ei ole mennyt myöskään miehen seuralla, Washington Capitalsilla, sillä se on hävinnyt edelliset neljä ottelua peräjälkeen.

Paitsi että molemmat osapuolet saivat putkensa viime yönä poikki, kun Capitals kohtasi Minnesota Wildin. Se voitti ottelun lukemin 4-2 ja Ovechkin saalisti tililleen tehot 1+1.

Venäläistähden maali syntyi ottelun toisessa erässä ja se oli käytännössä ylivoimaosuma. Olkoonkin, että Mikael Granlund oli juuri päässyt boksista ulos, joten virallisesti se ei syntynyt ylivoimalla.

– Se ei ollut täydellinen laukaus, mutta minulla on ollut melkoisen hyviä paikkoja viime aikoina, eivätkä ne ole menneet sisään. Asiat tulevat muuttumaan hyvin nopeasti tuollaisen maalin jälkeen, Ovechkin uhosi NHL.com:n mukaan.

Tappioputkessa myös luonnolliset syyt

Capitalsin otteluohjelma ei ole ollut viime aikoina kaikista kevyimmästä päästä. Se joutui pelaamaan nimittäin äskettäin kolme ottelua Kaliforniassa neljään päivään, ottamaan lentokoneen maanantaina Washingtoniin ja pelaamaan ottelun jälleen tiistaina.

Päävalmentajana toimiva Barry Trotz oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon, mutta vielä enemmän kiitollinen joukkueensa ilmeestä rankan viikon päätteeksi.

– Tämä ilta oli rankka käännekohta. Tämä oli neljäs ottelumme kuuden päivän sisään, milloin olemme myös matkustaneet. Tämä tuntui meille hiukan, kuin vierasottelulta. Mutta kaverit vastasivat huutoon hyvin ja pystyivät keskittymään. Intensiteettimme ja sitoutumisemme olivat tänään hyvällä tasolla, Trotz kertoi seuran verkkosivuilla.