Kiekkoraamatuksi nimetty The Hockey News on tunnettu varsin laajoista listoistaan, joita lehti aina tietyn väliajoin julkaisee. Tällä kertaa The Hockey News listasi viisi AHL-pelaajaa, jotka voivat tuoda pudotuspelijoukkueille tarvittavan lisän taistelussa Stanley Cupista.

Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers

Jesse Puljujärven tilanne puhutti tällä kaudella siihen asti, kunnes hänet lähetettiin AHL:ään. Puljujärvi sai vaihtelevasti vastuuta, ja usein hän sai seurata otteluja katsomosta käsin.

AHL:ssä vietetty aika on varmasti auttanut Puljujärveä, sillä 20 otteluun hän on iskenyt jo 16 (7+9) tehopistettä.

The Hockey News uskookin, että Puljujärvellä on mahdollisuus olla Oilersin salainen ase pudotuspelejä varten. Sivusto kirjoittaa, että Puljujärvelle voidaan tarjota mahdollisuus näyttää, ovatko AHL:ssä vietetyt kuukaudet parantaneet hänen peliään siitä, mitä se oli aikaisemmin tällä kaudella.

Vladislav Kamenev, Nashville Predators

Vladislav Kamenev tuli tunnetuksi erityisesti nuorten MM-kisoista, jossa hän ulosajonsa jälkeen rikkoi mailansa ja samalla vahingoitti toimitsijaa. The Hockey Newsin mukaan Kamenev tarjoaa Predatorsille erinomaisen lisäavun hyökkäykseen, mikäli seura vain pääsee pudotuspeleissä pitkälle.

Kamenev on pelannut tällä kaudella pääasiassa AHL:ssä, mutta hän on päässyt pyörähtämään AHL:n puolella myös kahden ottelun verran. AHL:ssä Kamenev on iskenyt 53 otteluun 39 (14+25) tehopistettä, ja hän on pelaamassa parasta kauttaan AHL:ssä. Tulokaskaudellaan Kamenev iski 37 (15+22) tehopistettä.

Nicklas Jensen, New York Rangers

Tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen on alun perin Vancouverin Canucksin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2011, mutta hän ei ole vielä kyennyt käyttämään kaikkea potentiaaliaan.

Jensen on pelannut tämän kauden pääosin AHL:ssä, mutta hänelle on kertynyt otteluja NHL:n puolella seitsemän. AHL:ssä Jensen on iskenyt 50 otteluun 23 maalia ja yhteensä 43 tehopistettä.

Jensen tuo erityisesti kokoa ja nopeutta, joita Rangers voi tarvita, mikäli se taistelee tosissaan Stanley Cupista.

Daniel O’Regan, San Jose Sharks

Daniel O’Regan on varmasti monelle NHL:ää seuraavaa tuntematon nimi, mutta O’Regan on pelannut tällä kaudella vakuuttavasti AHL:ssä. O’Regan seura San Jose Barracuda johtaa omaa divisioonaansa, ja O’Regan on ollut joukkueen tehokkaimpia pelaajia.

23-vuotias O’Regan pelaa ammattilaisuransa ensimmäistä kautta, sillä hän pelasi vielä viime kaudella Bostonin yliopistossa. Kausi on sujunut varsin mukavasti, sillä 46 otteluun O’Regan on kerännyt 45 tehopistettä.

The Hockey News uskoo, että vaikka O’Regan ei vielä kevään pudotuspeleissä pääsisikään pelaamaan, hänen mahdollisuutensa NHL:ään on kuitenkin lähellä.

Jake Guentzel, Pittsburgh Penguins

Jake Guentzel tuli raketin lailla NHL:ään marraskuussa, sillä hän iski ensimmäisessä ottelussaan ensimmäisellä laukauksellaan maalin. Samaiseen erään hän iski vielä toisen maalin, joten debyytti ei jättänyt ketään kylmäksi.

Guentzel on muista listan pelaajista poiketen pelannut viime aikoina suurimmaksi osaksi Penguinsin kokoonpanossa, ja otteluja on kertynyt jo 25.

The Hockey News vertaa Guentzeliä pelityyliltään hieman Conor Shearyyn sekä Bryan Rustiin, joista molemmat tekivät läpimurtonsa juuri viime kevään pudotuspeleissä, kun Penguins eteni aina Stanley Cupiin asti.