Los Angeles Kings teki NHL:n siirtomarkkinoilla todella erikoisen ratkaisun, kun se hankki Tampa Bay Lightningista yhdysvaltalaisvahti Ben Bishopin.

Siirrosta tekee varsin hämmentävän kaksikin eri seikkaa: ensinnäkin Kingsin ykkösvahti Jonathan Quick palasi juuri viime yönä NHL-kaukaloihin pitkän loukkaantumisjakson jälkeen ja toisekseen Quickia menestyksekkäästi Kaliforniassa tuurannut Peter Budaj on lähtökohtaisesti ehdottomasti mitat täyttävä kakkosvahti – onhan hän toiminut reippaat 50 ottelua Kingsin ykkösvahtina kuluvalla kaudella.

Lightningin suuntaan kaupassa siirtyvät myös puolustaja Erik Cernak, seitsemännen kierroksen varausvuoro (2017) ja ehdollinen varausvuoro niin ikään ensi kesän varaustilaisuuteen. Kings puolestaan saa Lightningin ensi kesän viidennen kierroksen vuoron. Lisäksi Lightning maksaa loppukauden ajan 20 prosenttia Bishopin palkasta.

Nyt nähdyn siirron myötä Kingsillä lienee koko NHL:n kovin maalivahtikaksikko, sillä Quick ja Bishop siirtyivät viime vuonna Vezina-äänestyksessä kakkoseksi ja kolmoseksi. Ylipäätään molemmat ovat sijoittuneet viime vuosien aikana kahdesti Top 3:een.

Siirto on, kuten todettua, todella yllättävä. Mitä ilmeisimmin Kingsin johtoportaassa haluttiin varmistua siitä, että joukkueella on satavarmasti todellinen ykkösvahti taistelussa Stanley Cupista, sillä Budaj olisi ollut tietyssä mielessä täysin katsomaton kortti pudotuspeleissä ja Quick taas koko kauden mittaisen poissaolonsa myötä yhtä suuri kysymysmerkki.

Sinällään siis Bishopin hankinnan myötä kalifornialaisseurassa pelattiin varman päälle, sillä yli kaksimetrinen yhdysvaltalaisvahti torjui Lightningin Stanley Cup -finaaleihin vuonna 2015.

Toisaalta taas Bishopin ympärillä pyörii niin ikään omat kysymysmerkkinsä, sillä hän ei ole ollut kuluvalla kaudella täysin oma itsensä, joskin sopimustilanne ja lähes satavarma kauppaaminen uusiin maisemiin ovat satavarmasti vaikuttaneet suoritusten tasoon.

Lightning puolestaan saa Budaj’sta oivan tutkaparin nuorelle Andrei Vasilevskiylle, sillä kokenut slovakialaisvahti johtaa esimerkiksi koko NHL:n nollapelitilastoa.

Kaupan kolmas pelaaja, Erik Cernak, on 19-vuotias slovakialaispuolustaja, joka pelaa juniorisarja OHL:ssä.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.