Colorado Avalanchen kausi ei ole kulkenut lainkaan odotusten mukaisesti, sillä seura majailee tällä hetkellä koko liigan viimeisenä.

Tästäkin huolimatta seuran tulevaisuutta voidaan pitää ainakin joiltakin osin kirkkaana. Esimerkiksi sen riveissä kiekkoilee tällä hetkellä suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen, joka on vakuuttanut kaikki jo tulokaskaudellaan.

Toinen äärimmäisen potentiaalinen tapaus on sentteri Nathan MacKinnon, joka on ehtinyt jo lyömään todellisesti läpi NHL-tasolla.

Nämä kaksi nuorukaista ovatkin tällä hetkellä ainoat Avalanchessa kiekkoilevat pelaajat, jotka ovat turvassa vaihtokauppaamiselta.

Seurassa on kuitenkin tällä hetkellä vielä yksi pelaaja, jota se ei aio kaupata minnekään: Tyson Jost.

Jost eroaa edellä mainitusta kaksikosta vain siinä suhteessa, että hän ei pelaa tällä hetkellä vielä NHL-tasolla. Nuorukainen edustaa nimittäin yliopistosarja NCAA:ssa pelaavaa Pohjois-Dakotan yliopistoa.

Jost on pelannut yliopistojoukkueen riveissä nyt 24 ottelua, joissa hän on tehnyt tehot 11+14 – meno on siis ollut vakuuttavaa. Maaleista kuitenkin komein näki päivänvalonsa perjantaina, kun Pohjois-Dakota kohtasi Omahan yliopiston.

Jost sai kiekon maalin oikealla puolella, minkä jälkeen hän veivasi kaksi puolustajaa kahville ja iski kiekon vakuuttavasti Omahan maaliin. Voit katsoa videon upeasta osumasta alhaalta.