Montreal Canadiens hävisi ensimmäisen ottelunsa uuden valmennuksen alla, kun Winnipeg Jets oli parempi lukemin 3-1. On kuitenkin otettava huomioon, että seuran tuore päävalmentaja Claude Julien oli ehtinyt pitämään joukkueelle tuolloin ainoastaan yhdet harjoitukset.

Tämän lisäksi Julienin debyytti oli melkoinen mediasirkus. Canadiensin harjoitushalli oli täynnä katsojia, minkä lisäksi kaksi tv-kanavaa lähetti harjoitukset livenä kotikatsomoihin.

Nyt todellinen paluu arkeen on kuitenkin tapahtunut, ja Julien on päässyt iskostamaan kokoonpanolle omaa pelityyliään. Kaava on hyvin samankaltainen kuin Bostonissa, jossa Julien ehti voittamaan muun muassa yhden Stanley Cupin mestaruuden.

– Mitä me esimerkiksi tänään yritimme tehdä, on se, että olisimme parempia puolustuspäässä maalien ja tilanteiden kannalta. Haluamme myös saada tätä kautta kiekon nopeammin meille, Julien avasi medialle.

– Haluan, että pelaamme kiekon kanssa, emme ilman sitä. Minä tarkkailen kyllä kiekohallinta-aikoja, ja vaikka kaikki ei olekaan tilastoista kiinni, niin tällä on merkitystä, jotta mahdollisuutemme voittamiseen paranevat.

Seuraavan kerran uusittu Canadiens pääsee vauhtiin tulevana yönä, kun se matkaa Manhattanille New York Rangersin vieraaksi.