Winnipeg Jetsin Paul Maurice puhui Patrik Laineen viime yön esityksistä pian ottelun päätyttyä kamppailun lehdistötilaisuudessa. Kuten monella muullakin meistä, sanat olivat loppua kesken suomalaishyökkääjän kohdalla.

Maurice kertoi lehdistötilaisuudessa esimerkiksi sen, että kyseessä oli Laineen kauden, ja samalla NHL-uran, paras ottelu. Päävalmentaja ei myöskään laittanut suomalaista kentälle ottelun lopussa sen vuoksi, että hän saisi hattutemppunsa täyteen.

– Kaikki muut pelin palaset olivat mahtavalla tasolla. Kamppailu, sijoittuminen, hän teki oikeita asioita jäällä, Maurice kertoi lehdistötilaisuudessa.

Vertaus lajin legendoihin

Mauricen oma pelaajaura huipputason jääkiekossa jäi lyhyeksi, sillä hän pelasi vain neljän kauden ajan OHL-seura Windsor Compuware Spitfiressa.

Tänäkin aikana hän ehti kuitenkin olemaan jäällä muutamankin lajilegendan kanssa. Maurice alkoi kuitenkin muistelemaan näistä kahta, kun hän puhui Laineen viime yön esityksestä.

– Hän on ainutlaatuinen ja aivan uniikki lahjakkuus. Olen ollut kaukalossa muutamien Hall Of Fame -pelaajien kanssa, ja he vain ovat erilaisia. Ron Francis ja Paul Coffey olivat sellaisia.

Mauricen kehuista ei ollut tulla missään vaiheessa loppua, vaikka sanat meinasivatkin jo loppua kesken.

– Tämä kaveri on täysin poikkeuksellinen lahjakkuus. Vahva peli 18-vuotiaalta pojalta miesten keskellä. Kaikki muutkin palaset maalinteon lisäksi olivat mahtavalla tasolla.