Patrik Laine myöntää katsovansa Auston Matthewsin ja Mitch Marnerin pelejä – ”Ajavat sinua eteenpäin”

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin suomalaislaituri Patrik Laine oli menneenä viikonloppuna mukana historian ensimmäisessä tähdistöviikonlopussaan.

Laine teki kaikkein vakuuttavinta jälkeä, kun haettiin niin sanotusti NHL:n kovinta lämäriä. Hän nimittäin tempaisi kiekon maaliverkkoihin 163,7 kilometrin tuntinopeudella, häviten ainoastaan hurjasta pommistaan tunnetulle Shea Weberille ja tällekin niukasti.

18-vuotias nuorukainen oli All Star -tapahtumassa myös melkoisen mediamylläkän keskellä, kun lähes kaikki toimittajat olivat kokoontuneet Los Angelesiin.

Häneltä udeltiin jälleen kerran myös Auston Matthewsista, jonka kanssa hän taistelee vuoden tulokkaan tittelistä, sekä Mitch Marnerista, joka itse asiassa on heti Laineen perässä kakkosena.

– Joskus katson Leafsin pelejä kämpilläni. Heillä menee hyvin ja meneillään on hyvä kisa. On aina hienoa, kun toiset pelaajat ajavat sinua eteenpäin ja pakottavat sinut olemaan vieläkin parempi, Laine avautui The Provincelle.

Ovechkin: ”Nyt kaikki puhuvat Matthewsista ja Laineesta”

Patrik Laine on myöntänyt jo pitkään varsin avoimesti olleensa Alexander Ovechkinin suuri fani. Suomalainen onkin hakenut paljon mallia venäläistähdestä YouTube-videoita katsomalla.

Nyt Ovechkin alkaa kuitenkin olla kaksikosta se, joka katsoo niitä YouTube-klippejä.

– Hän on selvästikin todella lahjakas ja taitava kaveri. Hän on myös todella nuori. Muistan oman ensimmäisen vuoteni, kun kaikki puhuivat meistä – minusta ja Sidistä (Sidney Crosby) – ja nyt kaikki puhuvat Matthewsista ja Laineesta.

– Nämä kaverit ovat tämän liigan tulevaisuus ja he tulevat nousemaan supertähdiksi parin seuraavan vuoden aikana.

Laine olikin The Provincen haastattelussa otettu, kuultuaan mitä Ovechkinilla oli ollut sanottavana hänestä.

– Onhan se aivan mahtavaa kuulla tuollaista lapsuusaikani idolilta. On kunnia, että hänen kaltainen pelaaja kehuu laukaustani ja pelaamistani.

Myös suomalaislegenda Teemu Selänne, johon Lainetta verrataan niin ikään paljon, tuntuu olevan samoilla linjoilla kuin Ovechkin, mitä tulee nuoren maanmiehensä supertähteyteen.

– Olen niin onnellinen siitä, miten hyvin hän on pelannut. Hän on raudanluja alusta alkaen. Olen miettinyt todella pitkään, että milloin NHL:ään oikein tulee seuraava suomalainen supertähti. Vihdoin ja viimein meillä on sellainen, Selänne paaluttaa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!