NHL tilastoi totutusti kaiken aina laukauksista hyökkäyspään aloituksiin. Yksi tilasto, joka on monen NHL-valmentajan arvostama, on blokkaustilasto. Kyseisessä tilastossa ei normaalisti näe kovinkaan suuria tähtiä, sillä ”kiekonsyöjät” ovat usein peruspakkeja, mutta samalla joukkueen arvostetuimpia pelaajia.

Listan kärjessä on tällä kaudella Edmonton Oilersin paidassa kiekkoileva Kris Russell, joka on heittäytynyt kiekon eteen onnistuneesti 130 kertaa. Russell on vuodesta toiseen kyseisen tilaston kärjessä, sillä hän on kaudesta 2013-2014 blokannut hurjat 824 laukausta, tämä kausi mukaan laskettuna.

Toisena listalta löytyy New York Islandersin 25-vuotias puolustaja Calvin de Haan, joka on blokannut laukauksen 126 kertaa.

Listan kolmantena löytyy ehkä hieman yllättäen Ottawa Senatorsin tähtipuolustaja Erik Karlsson. Erityisesti vahvoista hyökkäystaidoistaan tunnettu Karlsson on blokannut laukauksen de Haanin tapaan 126 kertaa.

Mistään suuresta yllätyksestä ei voida silti puhua, sillä Karlsson oli viime kaudella kyseisellä listalla myös korkealla, kun hän blokkasi kauden aikana yhteensä 175 kutia.

Suomalaisväriä Rasmus Ristolaisen muodossa

Rasmus Ristolaisen kausi on ollut tähän saakka todella vahva, ja hän on ollutkin monessa NHL:n tilastossa aivan kärkipäässä. Blokkaustilastossa Ristolainen löytyy sijalta yhdeksän, 105 blokkauksen ansiosta.

Kyseisen saavutus vain alleviivaa Ristolaisen loistavasti sujunutta kautta sekä lopullista läpimurtoa NHL-puolustajien eliittiin.

Tässä koko lista kymmenen parhaan blokkaajan osalta.

  1. Kris Russell, Edmonton Oilers – 130
  2. Calvin de Haan, New York Islanders – 126
  3. Erik Karlsson, Ottawa Senators – 126
  4. Dan Girardi, New York Rangers – 123
  5. Niklas Hjalmarsson, Chicago Blackhawks – 120
  6. Mark Giordano, Calgary Flames – 116
  7. Ian Cole, Pittsburgh Penguins – 114
  8. Shea Weber, Montreal Canadiens – 107
  9. Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres – 105
  10. Kevin Klein, New York Rangers – 102