Useat NHL-vahdit avasivat joululahjalistaansa – ”Hän ikään kuin kelluu jäällä”

© Kuva: Getty Images

NHL-maalivahteja pidetään yleisesti normaalista poikkeavina tapauksina. Tällä kertaa he olivat kuitenkin kohtalaisen normaaleja, kun heiltä kyseltiin, että mitä ominaisuuksia he haluaisivat saada lahjaksi muilta maalivahdeilta.

Toiset päätyvät maalivahdeiksi, koska heidät pakotetaan siihen. Toiset taas siksi, että maalivahdin perusteet ovat niin jumalattoman siistejä ja mikään ei ole parempaa kuin esimerkiksi hienon maskin saaminen joululahjaksi.

Winnipeg Jetsin maalivahti Michael Hutchinson muistaakin erityisen hyvin joulun, kun hän oli kahdeksanvuotias. Tuolloin hän sai päähänsä maskin, jota käytti sitten pihapeleissä.

– Se oli käännekohta minulle. Varusteet olivat toiseksi tärkein vaikuttava tekijä tielläni maalivahdiksi. Muistan, miten menin peleihin, enkä muistanut kuka teki maalin tai miten peli päättyi. Mutta pystyin kertomaan jokaisen osan varusteista, joita maalivahdit olivat ottelussa käyttäneet. Pikkupoikana, ne kiehtovat sinua, Hutchinson muistelee NHL.com:lle.

Nykyisin Hutchinson on NHL-maalivahti ja sitä kautta saat aina haluamasi varusteet. Kun siis niitä ei tarvitse enää toivoa joululahjaksi, mitä sitä toivoisi? NHL.com kysyi useammalta maalivahdilta, että jos he saisivat toivoa joulukuusensa yhtä ominaisuutta joltain toiselta maalivahdilta, mikä se olisi.

Carey Price liittyi kovinkin moneen vastaukseen, joskin myös suomalaisvahdit Tuukka Rask ja Pekka Rinne saivat oman osansa toivomuksista.

Devan Dubnyk (Minnesota Wild):

”Valitsisin edes miettimättä Carey Pricen luistelun. Jos luistelusi on yhtä sulavaa ja nopeaa kuin hänen, ja olet aina oikeassa paikassa valmiina, kaikki muu seuraa perässä. Voisit myös ottaa Tuukka Raskin luistelun, mutta minulle Pricen luistelu on enemmän synkassa sen kanssa, miten minä pelaan. Tuukka on hyvä luistelija, mutta ei minun tyylinen maalivahti. Price ikään kuin kelluu jäällä ja se on aivan käsittämätöntä.”

Curtis McElhinney (Columbus Blue Jackets):

”Pricen luistelu. Hänen liikkuminen on niin vaivattoman näköistä. Se näyttää niin rauhalliselta, jopa välinpitämättömältä, mutta mikäli hänen täytyy liikkua nopeasti, hän on oikeassa paikassa sekunnin murto-osissa.”

Eddie Läck (Carolina Hurricanes):

”Haluaisin itselleni sen ominaisuuden, miten Devan Dubnyk tietää koko ajan missä kiekko menee. Hän on ollut liigan paras maalivahti (tähän mennessä), hän on pelannut loistavasti ja hänen suurimmat vahvuudet ovat tietoisuus kiekon sijainnista sekä kärsivällisyys.”

Sergei Bobrovsky (Columbus Blue Jackets):

”Haluaisin olla henkisesti yhtä tasainen kuin Henrik Lundqvist. On todella vaikuttavaa, miten hän pystyy olla sillä samalla tasolla vuosi toisensa jälkeen. Se on todella vaikeaa etenkin tässä sarjassa ja hän tekee sen todella vakuuttavasti.”

Michael Hutchinson (Winnipeg Jets):

”Pekka Rinteen kyky pysäyttää rännikiekot maalin takana on jotain täysin uskomatonta. Joka kerta pelatessamme heitä vastaan, seuraan hänen tekemisiään ja yritän selvittää, että mihin se perustuu. Sillä ei ole mitään merkitystä, vaikka laitat rännikiekon korkeana lasia pitkin – hän on siellä, vaikka se tarkoittaisi lasia vasten hyppäämistä. Olen nähnyt hänen liukuvan myös perhosasennossa laitoihin, ja kaiken mahdollisen. Se on pieni ekstra, joka helpottaa paljon joukkuettasi ja joukkueesi puolustuspelaamista.”

Ryan Miller (Vancouver Canucks):

Olin yli 190-senttisenä normaalia pidempi maalivahti. Nyt ottaisin ”Markyn” (Jacob Markström) koon. Olisi hienoa, jos minulta löytyisi nuo ylimääräiset 7-8 senttiä, kun liikut poikittain ja haet patjatorjuntaa.

Roberto Luongo (Florida Panthers):

”Mike Smithin mailankäsittelytaito.”

Cory Schneider (New Jersey Devis):

”Ottaisin ”Bobby Loun” (Roberto Luongo) kestävyyden.”

Frederik Andersen (Toronto Maple Leafs):

”Roberton (Luongo) Twitter-taidot.”