36-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä David Legwand ilmoitti NHLPA:n verkkosivujen välityksellä päättävän pelaajauransa.

Legwandin viimeiseksi seuraksi jäi Buffalo Sabres, jota hän edusti viime kauden ajan. Sitä ennen hän kiekkoili muun muassa Detroit Red Wingsin ja Ottawa Senatorsin riveissä.

Kaikkein pisimpään, ylivoimaisesti pisimpään, hän edusti Nashville Predatorsia. Tennesseeläisseura varasi hänet vuonna 1998 koko varaustilaisuuden toisena pelaajana ja samalla hänestä tuli Predatorsin seurahistorian ensimmäinen varaus. NHL-uransa ensimmäiset 13 ja puoli kautta hän edustikin samaa seuraa, kunnes hänet kaupattiin kesken kauden 2013-14 Red Wingsiin.

Siinä kohtaa hänen pelaajauransa kääntyi laskuun ja lopulta viimeiset pari kautta menivät siis kolmessa eri seurassa, mikä oli varmasti enemmän kuin seurauskolliselle kaverille kova paikka.

Unelmat toteutuivat

Kokonaisuudessaan Legwand pelasi urallaan 1 136 NHL:n runkosarjaottelua ja iski niissä erinomaiset tehot 228+390. Pudotuspelikamppailuita hänellä kertyi vyölleen 55 kappaletta ja näissä hän onnistui tehoin 13+15. Parhaalla kaudellaan (2006-07) Legwand iski 78 runkosarjaotteluun pisteet 27+36.

Hän pitää edelleen hallussaan useita Predatorsin seuraennätyksiä. Hän on seuran kaikkien aikojen maalintekijä (210), hänellä on eniten syöttöjä (356), hän johtaa tehopisteissä (566), hän on iskenyt ottelun voittomaaleja enemmän kuin kukaan muu (41) ja pelannut Predatorsissa eniten otteluita (956).

– Tämä oli uskomaton matka, etenkin, kun sain pelata lähes 1 000 ottelua minut varanneessa seurassa, Nashvillessä, ja sain nähdä, miten jääkiekko kasvoi siellä. Sain myös täyttää unelmani kotikaupunkini joukkueen, Detroit Red Wingsin, riveissä pelaamisesta, sain kokea sen positiivisen ilmapiirin pelatessani Kanadan pääkaupungissa, Ottawassa ja päätin urani lahjakkaiden pelaajien ympäröimänä Buffalossa, Legwand hehkuttaa tiedotteessaan.

– Haluan kiittää urastani kuitenkin muita ihmisiä. Minulla oli uskomattomia joukkuekavereita, joista tuli ystäviä, valmentajia ja GM:iä, jotka uskoivat minuun, ja fysioterapeutteja, huoltohenkilökuntaa sekä lääkäreitä, jotka pitivät minut terveenä. Sain myös erinomaisia neuvoja, kuten myös ystävyyden, agentiltani Pat Morrisilta.

– Loppuun haluan kiittää äitiäni, isääni, siskoani sekä vaimoani Lindseytä että lapsiani Ellaa ja Ryderiä, sillä he uhrasivat niin paljon minun unelmieni eteen.

Legwandin työura tulee eittämättä jatkumaan jääkiekon parissa, sillä hän on osaomistajana, yhdessä toisen ex-pelaajan Derian Hatcherin kanssa, junioriliiga OHL:ssä pelaavassa Sarnia Stingissä.