New York Islandersin kausi on tähän mennessä ollut täysi pannukakku. Saarelaiset majailevat sarjataulukon viimeisillä sijoilla ja ovat suurella todennäköisyydellä pudotuspelien ulkopuolella, vaikka kautta on vielä yli puolet jäljellä.

Joukkue on tällä hetkellä jo 13 pistettä viimeisestä pudotuspelipaikasta. Koko Itäinen konferenssi on selvästi tasaisempi kuin Läntinen konferenssi, joten Islandersin pudotuspelipaikka olisi todella suuri yllätys.

Newsdayn mukaan Islandersin kannattaisikin nyt suunnata katseensa jo pelaajasiirtojen takarajalle, vaikka se on vasta ensi vuoden helmikuussa. Lehden mukaan saarelaisten tulisi tarjota pelaajiaan pudotuspelipaikasta taisteleville joukkueille ja samalla tyhjentää kokoonpanoaan ja raivata palkoista tilaa kaudelle 2017-2018.

Islandersilla on tällä hetkellä 65 miljoonaa dollaria sidottu seuraaviksi vuosiksi 19 pelaajaan: kaikki 14 hyökkääjää, jotka tänä vuonna ovat joukkueen palkkakattoon laskettu sekä neljä puolustajaa ja maalivahti Jaroslav Halak. Joukkueelle, joka tarvitsisi muutoksia, kyseinen tilanne on todella hankala.

Onko Islandersilla muita kiinnostavia pelaajia?

Tässä tapauksessa John Tavaresin voi laskea pois laskuista. Newsday nostaa esille muutaman Islandersin puolustajan, jotka voisivat vastata muiden joukkueiden tarpeita.

Calvin de Haan ja Thomas Hickey ovat puolustajia, jotka voivat lehden mukaan olla mahdollisia kaupattavia. Kuten jo nimetkin sanovat, Islandersilla ei ole tarjota mitään mullistavia pelaajia muille joukkueille, joten nähtäväksi jää, kuinka GM Garth Snow aikoo joukkueen loppukauden suunnitella.

Oman mausteensa soppaan tekee se, kuka Islandersin johdossa on tämän kauden jälkeen. Nykyiset omistajat ovat aktiivisesti etsineet uusia jääkiekkoihmisiä seuran palkkalistoille, joten Snow’n mahdollisuus muutoksiin seuraavien kuukausien aikana on vielä epäselvää.