Arizona Coyotesin ja Edmonton Oilersin välillä viime yönä käyty ottelu tarjosi palan uutta kiekkohistoriaa, sillä rangaistuslaukauskisaan päättynyt ottelu pisti historian kirjat uusiksi.

Coyotes-hyökkääjä Radim Vrabta nimittäin iski kiekon häkkiin 43:ttä kertaa rangaistuslaukauksesta ja nousi NHL:n kaikkien aikojen eniten rangaistulaukauksissa maaleja tehneeksi pelaajaksi. Vrbata iski uuden ennätysmaalin rystynostolla yläkulmaan ohi Oilers-vahti Cam Talbotin.

43 maalia rangaistuslaukauksista on suuri määrä ja uusi ennätys tuli melko puskista kiekkoväelle, vaikka Vrbata onkin luotettava vaihtoehto rangaistuslaukauksiin. Aiemmin ennätystä piti nimissään täksi kaudeksi New York Islandersista Detroit Red Wingsiin siirtynyt tanskalainen keskushyökkääjä Frans Nielsen 42 osumallaan.

Mies itse ei ottanut pelin jälkeen juurikaan puheeksi ennätystään, vaan keskittyi puhumaan koko joukkueen esityksestä.

– Pelasimme hyvin ja saimme pidettyä kiekkoa hyökkäysalueella niin kuin toivoimme. Jatkoajalla meillä oli pientä onnea matkassa ja rankkarit ovat aina arpapeliä. Kaksi pistettä kelpaa meille.

– Jos rangaistuslaukauksissa tekee asiat oikein, maalin teko on melko helppoa. Jos maalivahti lähtee aavistamaan johonkin suuntaan, sitten ampujan on tehtävä jotain muuta.