Chicago Blackhawksin laituri Marian Hossa saa ensi vuonna täyteen 20 kautta NHL-seuran palkkalistoilla. Mies ei osoita hidastumisen merkkejä.

Kausi 2016-17 on lähtenyt lennokkaasti liikkeelle, sillä 37-vuotias hyökkääjä on onnistunut tekemään pisteitä lähes pisteen per peli tahdilla. 18 otteluun mies on tykittänyt tehot 11+6. Viimeiseen 12 otteluun veteraani on ampunut peräti kymmenen maalia, joista kolme on ollut ottelun voittavia osumia.

Hossa on täksi kaudeksi heräänyt uudella tavalla peliin mukaan, sillä viime kaudella mies teki 64 otteluun 13 osumaa – ja nyt siis häneltä puuttuu enää kaksi osumaa tuosta lukemasta kuluvalla kaudella.

Kiekkoon tehty keho

Hossa on läpi uransa pelannut laituriksi todella hyvää kahden suunnan peliä ja liike ei ole hidastunut niin paljon, kuin joillakin hänen ikätovereistaan vaikka ikäsarakkeessa numerot suurenevat armotta.

Hossan menestys perustuukin siihen, että mies osaa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja nopeuden vaihtelu vaikuttaa tähän suuresti. Slovakki osaa rytmittää peliään oikein ja ennakoi tilanteita mikäli jalkanopeus ei riitä. Hän osaa lisäksi luopua kiekosta nopeasti mikäli tarve vaatii, eikä näin aiheuta turhia kiekonmenetyksiä liian hautomisen seurauksena.

Hossa on siis älykäs pelaaja, jolle on siunaantunut hitaasti vanheneva keho, mikä auttaa selvitymään yhä nopenevassa NHL-kiekossa. Esimerkiksi Hossaa vuotta nuorempi Henrik Zetterberg pärjäsi vielä viime vuosikymmenellä erinomaisella luistelullaan tilanteessa kuin tilanteessa, mutta Zetan kroppa on alkanut näyttää nopeasti ikääntymisen merkkejä eikä reistaileva selkä auta asiaa.

Jos Hossa saa tasonsa pidettyä pitkään, näemme ehkä jopa Jaromir Jagrin tapaista ikämieskiekkoa myös Blackhawksissa.