Patrik Laineen ensiesiintyminen Philadelphiassa olisi voinut mennä todella paljon paremminkin.

Valtaisasta itsekriittisyydestään tunnettu Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä oli täysin yössä vierasottelussa Philadelphia Flyersia vastaan. Hänelle siunaantui oikeastaan vain yksi kunnon maalintekopaikka, avauserässä, mutta Flyers-vahti Steve Masonin hanskakäsi ryösti hänet totaalisesti.

Ja, kun ei kulkenut hyökkäyspäässä, niin ei kulkenut omissakaan. Usea Jets-pelaaja jäi ottelussa pykälän tai useamman verran miinukselle, mutta Laine veti tässä tilastossa valitettavasti pohjat teholukemallaan -4. Se maksoi joukkueelleen isosti, sillä ottelu päättyi Flyersille 5-2-lukemin ja viimeinen osumista syntyi tyhjiin.

Mutta.

Ennen kuin kukaan ehtii painaa paniikkinappulaa tai ristiinnaulita 18-vuotiasta tulokashyökkääjää yhden ottelun perusteella, on syytä painaa mieleen yksi asia: tällaiset ottelut kuuluvat asiaan ja itse asiassa opettavat enemmän kuin mikään muu.

Kysykää Auston Matthewsilta

Ylipäätään vaikeudet kasvattavat. Sitä voi kysyä kauden päätteeksi vaikka Auston Matthewsilta, joka on valahtanut sen neljän maalin unelmadebyytin jälkeen tavallisen kuolevaisen tasolle ja jäänyt maaleitta jo 11 perättäisessä ottelussa ja ylipäätään kirjannut vain kaksi syöttöpistettä. Hän nimittäin varmasti tajuaa, kun ketsuppipurkki jälleen poksahtaa, että kokemus oli vain ja ainostaan positiivinen.

Ja, ettei tässä nyt jäädä yleisen lötinän tasolle kliseisellä sanonnalla ”vaikeudet kasvattavat”, niin kyse on ennen kaikkea siitä henkisen puolen vahvistamisesta. Kun on nimittäin kokenut vastoinkäymisiä, ja noussut niistä ylitse, pieniä juttuja ei enää stressaa samalla tavoin.

Tietenkin myös virheet vähenevät. Palataksemme Laineeseen, hän satavarmasti kelaa huomenna läpi nauhoja päässään ja pohtii, että mitä olisi voinut tehdä paremmin.

Ja sen jälkeen hän tekee ne asiat paremmin – se on tismalleen niin yksinkertaista.