Detroit Red Wingsin GM:nä vuosikaudet toimineesta Ken Hollandista on ajanut pahasti aika ohitse ja viimeistään viime päivät ovat todistaneet sen.

Red Wings kaipaisi, ja on kaivannut jo pidempään, selkeätä suunnanmuutosta. Joukkueen avainpelaajat ovat pysyneet muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta vuosi toisensa jälkeen samoina: oikeastaan vain Tomas Tatar ja Dylan Larkin ovat selkeitä uusi tähtiä.

”Pudotuspelipaikkaa sekä sen myötä tulevaa pudotuspeliputken venymistä ei voi pitää menestyksenä.”

Tosiasia onkin se, että joukkuetta täytyisi ravistella oikein huolella ja ainakin jonkinasteinen uudelleenrakennus olisi käynnistettävä mahdollisimman nopeasti. Punasiivistä ei nimittäin ole nykyrosterillaan oikeasti menestymään.

Ja ei, pudotuspelipaikkaa sekä sen myötä tulevaa pudotuspeliputken venymistä ei voi pitää menestyksenä.

Niitä tosiasioita on kuitenkin monia, kuten Kai Suikkanen tilannetta kuvaisi, ja yksi sellainen on Hollandin jatkaminen seuran GM:nä. Niin hienot kuin hänen saavutuksensa autokaupungissa ovat ja niin legendaarinen kuin hänen asemansa seurassa on – hänestä ei ole enää työtehtäviensä tasalle.

Holland on saanut jo pitkään kritiikkiä ratkaisuistaan, esimerkiksi pelaajamarkkinoilla, ja oikeastaan kuluva syksy on viimeistään osoittanut yhden selkeän sanoman: nyt mies vaihtoon, ja äkkiä!

Ei nimittäin voi olla mahdollista, että seura, joka niin kipeästi kaipaisi ravistelua, päästää Martin Frkin ja Teemu Pulkkisen kaltaiset kaverit luiskahtamaan ilmaiseksi käsistään.

Kyllä. Ilmaiseksi.

”Onko nyt todella niin, että koko Detroit Red Wings -organisaation kannalta on hyödyllistä päästää tulevaisuuden nimet lähtemään ja pitää rosterissa esimerkiksi Steve Ottin sekä Drew Millerin kaltaiset nimet?”

23-vuotias Frk nimittäin joutui waiver-listalle pari päivää sitten ja hänet poimi Carolina Hurricanes, joka on muuten aiemminkin käyttänyt Hollandin hölmöyttä hyväkseen. Pulkkisella puolestaan oli sama kohtalo maanantai-iltana Suomen aikaa ja tällä hetkellä suomalaislaituri vain odottaa sitä, että mikä seura hänet lopulta poimii.

Ja sitten katsotaan seuran nykyrosteria: Onko nyt todella niin, että koko Detroit Red Wings -organisaation kannalta on hyödyllistä päästää tulevaisuuden nimet lähtemään ja pitää rosterissa esimerkiksi Steve Ottin sekä Drew Millerin kaltaiset nimet? Heillä, kun ei ole enää nykyhetkeenkään yhtään mitään annettavaa.

Kyllä tosiasia on se, että niin kauan kuin Holland saa päättää asioista – niin kauan koko Red Wings uinuu. Ei muuta kuin siis hyvää yötä, Detroit! Ja ennen kaikkea: hyvää yötä, Ken Holland!