Antti Raanta on saanut harteilleen Chicago Blackhawksin ykkösvahdin viitan. Raanta on kantanut vastuunsa hyvin ja esiintynyt kelvollisesti pelaamissaan NHL-kamppailussa.

Blackhawksin pukukopissa hänet on otettu hyvin vastaan ja Raannan kertomista armeijajutuista on tullut suosittuja Blackhawksin pelaajien keskuudessa.

Raanta on kertonut muun muassa tarinan siitä kuinka hänen johtama sinkoryhmä epäonnistui täysin tehtävässään eliminoida edessä olevat miinat ja epäonnistuminen seuraksena koko komppania olisi räjähtänyt taivaan tuuliin.

– Hän vietti paljon aikaa metsissä ja pusikoissa. Kuulostaa siltä, että hänellä oli hauskaa, Blackhawksin puolustaja Brent Seabrook kommentoi Raannan tarinoita suntimes.com:lle.

Raanta itsekin arvostaa nykyisin armeijaikojansa.

– Kun mietin sitä aikaa nyt, niin se oli mahtavaa aikaa. Paitsi silloin kun kaikki kuolivat virheeni vuoksi.

Raanta saa Blackhawksin pukukopissa kehuja tarinoidensa lisäksi myös peliotteistaan.

Suomalaisvahti pelasi viikonloppuna kahdessa ottelussa. Ensimmäisessä pelissä Toronto Maple Leafsia vastaan Raanta otettiin vaihtoon toisen erän jälkeen. Hän ehti päästää ottelussa viisi maalia.

Sunnuntain pelissä Los Angeles Kingsiä vastaan Raanta kuitenkin oli mies paikallaan ja torjui 22 kutia 3-1 voitossa.

– Se kertoo paljon hänestä, että hän pystyi nuorena tulokasvahtina pelaamaan sillä itseluottamuksella sunnuntaina, kehui Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews Raantaa.

Raanta on nyt pelannut yhdeksässä NHL-ottelussa torjuntaprosentilla 91,5%.