Ruotsalainen Gabriel Landeskog, 20, pelaa kolmatta kauttaan NHL:ssä ja alkanut kausi on hänen toinen kautensa Colorado Avalanchen kapteenina.

Landeskog kävi NHLSuomi.com -sivuston haastattelussa Torontossa vierailun yhteydessä.

Millaisena pidit tämänvuotista harjoitusleiriä aikaisempiin verrattuna?

– On mukavaa, kun olen vähän rutinoitunut harjoitusleirille tuloon. Kaverit saavat tuntumaa sinuun ja uudet kundit kunnioittavat sinua enemmän kuin viime vuonna. Nyt on enemmän vastuuta ja tiedän paremmin, mitä tapahtuu. Patrick Roy on kommunikoinut kanssani tosi hyvin ja tunnen oloni enemmän kapteeniksi kuin vuosi sitten.

Jos tulee eteen huono vuosi, niin viime kausi oli loistava ajankohta sille, kun saatte Nathan Mackinnonin kaltaisen lupauksen, vai kuinka?

– Jep. Olimme tosi onnekkaita, että voitimme drafti-arvonnan. Saimme tosi hyvän kaverin.

Ei ole kovin kauan siitä, kun itse olit vastaavassa tilanteessa ja tulit juniorina liigaan. Mitä neuvoja antaisit hänelle?

– Kun ajattelen sitä, niin se oli melko pelottavaa. Kaksi vuotta junioreissa ja sen jälkeen hyppäsin suoraan sisään. Yritän kannustaa häntä ottamaan päivän kerrallaan ja nauttimaan koko hommasta. Tietyissä asioissa voi neuvoa, mutta se on enemmänkin käytännön asioita, koska hän on erittäin hyvin selvillä pelillisesti.

Mitkä ovat olleet suurimmat muutokset, jotka Patrick Roy toi organisaatioon mukanaan?

– Meillä on ollut tosi hauskaa hänen kanssaan. Hän on toistaiseksi ollut tosi hyvä opettaja ja valmentaja. Hän on erittäin intohimoinen siinä mitä hän tekee. Mielestäni se on tarttuvaa ja uskon, että meitä odottaa mielenkiintoinen kausi.

Miten pelaajat reagoivat Royn maltinmenetykseen Anaheim-pelissä?

– Me tykkäsimme siitä. Fanit tykkäsivät siitä. Se näyttää tulisen luonteen ja kuinka paljon hän haluaa voittaa. Se on mielestäni erinomaista. Ei se ainakaan vahingoittanut meitä. Pepsi Center rokkasi ja fanit diggasivat siitä. Toiset valmentajat ja monet ihmiset ympäri liigan reagoivat siihen turhan rajusti. Se ei ollut niin iso juttu, mitä siitä tehtiin. Se näytti hänen tulisuuden.